Search

Radovi Banksyja okupirali Rim

Radovi Banksyja okupirali Rim

"War, capitalism & liberty"


Image: buro247.ru

Otvorena je do sada najveća izložba radova misterioznog street umjetnika u talijanskom muzeju Palazzo Cipolla, u sklopu koje se našlo oko 150 originalnih radova

Čak 150 radova britanskog street umjetnika Banksyja izloženo je od 24. svibnja u muzeju Palazzo Cipolla u središtu Rima. Naime, riječ je o najvećoj do sada izložbi ovog misterioznog umjetnika koja je uklopljena u izložbeni projekt naziva "War, Capitalism and Liberty" koji će se moći pogledati do 9. rujna. Radovi Banksyja bit će podijeljeni u tri kategorije istražujući tako samu temu koja se referira na spomenuti naziv projekta. Ono što je zanimljivo u svemu jest što je svih 150 radova autentično i originalno, a tijekom tri mjeseca pristizali su od kolekcionara iz raznih dijelova svijeta.

Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 1)

Podsjetimo, Banksy je umjetnik čiji je identitet još uvijek nepoznat unatoč mnogim pokušajima demistificiranja, a kroz svoje godine zapaženog rada, ovijenog u satiru i propitkivanje aktualnih društvenih tema, ovaj ikonični umjetnik zaintrigirao je svojim opusom sve ljubitelje ulične umjetnosti, pa čak i one koji to možda i nisu bili. Njegovi radovi u međuvremenu našli su se i u rukama cijenjenih trgovaca umjetninama koje su nerijetko otkupile i neke slavne osobe.

Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 2)Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 3)Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 4)Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 5)Radovi Banksyja okupirali Rim (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više