Traži

Sada možete kupiti Dalijeve karte za tarot i otkriti budućnost na nevjerojatno kul način

Sada možete kupiti Dalijeve karte za tarot i otkriti budućnost na nevjerojatno kul način

Još jedno djelo Salvadora Dalija u prodaji

Tekst: L.L.


Fotografija: Taschen

Umjetnik kojeg ne trebamo posebno predstavljati, kojeg zna cijeli svijet i u čijim se djelima pronalazi većina onih koji ih imaju prilike doživjeti, davne 1970. godine počeo je kreirati set karata za tarot koje su trebale biti iskorištene u James Bond filmu "Live and Let Die" 1973. godine. Iako njegove karte na kraju nisu prikazane u filmu, Dali je nastavio raditi na njima te kreirao set koji se danas može kupiti u Taschen web shopu. I, pitate li nas, izgledaju genijalno!

Set je u limitiranom izdanju bio dostupan već 1984. godine, no publicistička kuća Taschen ovih se dana pozabavila istim projektom te u doba pomame za spiritualnim rješenjima, na tržište izbacila set od 78 karata originalnog dizajna koji će kupcima pomoći otkriti više o vlastitom životu na neobičan, ali iznimno zanimljiv način.

Sada možete kupiti Dalijeve karte za tarot i otkriti budućnost na nevjerojatno kul način (фото 1)

Jedinstvene i pune boja, karte odražavaju klasičan stil Salvadora Dalija, a na njima se nalaze i neki poznati likovi. Tako među kartama možete pronaći likove francuske kraljice Katarine de Medici, Dalijevu ženu Galu te lice Seana Conneryja. Set karata dolazi u paketu s knjižicom s uputama koju je napisao njemački spisatelj Johannes Fiebig, a u istoj možete pronaći informacije o Salvadoru Daliju, objašnjenja pojedine karte te upute za izvođenje čitanja karata. Cijeli set stajat će vas samo 50 eura. Zvuči kao kul poklon za nadolazeće blagdane, zar ne?

Sada možete kupiti Dalijeve karte za tarot i otkriti budućnost na nevjerojatno kul način (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar