Search

Sirova ljepota plesa Sergeja Polunjina

Prekrasna baletna izvedba uz "Take Me to Church" u videu Davida LaChapellea


Image: buro247.com/me

Ukrajinski prvak baleta Sergej Polunjin u emotivnom videu pleše uz hit "Take Me to Church", ostavljajući snažan dojam na gledatelja svojim prekrasnim pokretima i savršenom koreografijom

Američki fotograf, čiji se stil opisuje kao "hiperrealističan, lukav i subverzivan", bio je savršen izbor za režiju ove sirove, potpuno ogoljene izvedbe. Polunjinova majstorska koreografija donijela je snažnu izvedbu u polupraznom studiju okruženom šumom. 4-minutni spot prikazuje Polunjinovu plesnu gradaciju, od nesigurnog uzdizanja s golog poda studija, preko snažnih ekspresivnih vapaja za slobodom do dinamičnih jetéova. Spoj glazbe, plesa i LaChapellove briljantne igre svjetlosti jednostavno trebate doživjeti, s potpunom pažnjom. 

Iako Polunjina prati reputacija "zločestog dečka baleta", njegov je talent i uspjeh neosporan. Prije nego što je postao prvakom baleta moskovskog glazbenog teatra Stanislavski i Nemirovič-Dančenko i novosibirskog Državnog akademskog teatra opere i baleta, istu je poziciju držao i u Britanskoj Kraljevskoj operi, dokazujući da je mnogo više od običnog gostujućeg plesača. Njegovoj virtuoznosti i sposobnosti da na scenu donese duboke emocije svjedočimo i u ovom videu. Polunjinov zanimljiv karakter prepoznala je i kuća Marc Jacobs i angažirala ga u svojim reklamnim kampanjama, a i znameniti Gus Van Sant zabilježio je ovog plesnog genija na svojim fotografijama. Sergej Polunjin pojavljivao se u brojnim spotovima, no nijedan dosad nije ostavio toliki dojam kao ovaj video.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više