Search

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan

Francuz OakOak radi sjajne stvari na ulicama


Image: Oak Oak

Francuzu poznatom pod pseudonimom OakOak fantastično polazi za rukom ispuniti ulogu ulične umjetnosti: zabaviti i inspirirati ljude svih dobnih skupina

Kad se radi o ovom kreativnom umu koji se skriva iza nadimka OakOak, možemo biti sretni što se, unatoč tome što nije profesionalan umjetnik, ne ustručava baviti onime što mu ide odlično: umjetnošću. Preko dana "pen pusher" kako se u engleskom žargonu nazivaju jednolični uredski poslovi, preko noći pretvara se u street art junaka koji na ulicama francuskog Saint-Étiennea stvara mala, urbana i duhovita umjetnička djela.

OAkOAk

Svojim radovima već je ispunio kolumne svjetskih medija poput brazilskog BBC-ja do najvećih dnevnih novina u Pekingu. Njegova umjetnost često nastaje inspirirana napuknućima i nesavršenostima pločnika i ulica, a pretvara se u simpatične umjetničke intervencije. 

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 1)

Najčešće ga se može vidjeti noću u već spomenutom gradu Saint-Étienne gdje i živi, ili svoje radove stvara na putovanjima diljem svijeta gdje ostavlja OakOak potpis. Kao najdražeg umjetnika navodi Amedea Modiglianija, a inspiraciju pronalazi u pop kulturi, stripovima, filmovima, nogometu, video igricama i svom rodnom gradu. "Volim Saint-Étienne i njegovu atmosferu. I zato želim da izgleda ljepše, zato činim ovo sve. Prije je bio industrijski grad s mnogo rudnika ugljena, trenutno je u fazi regeneracije, ali i dalje siromašan. No, to mi daje ideje dok pješačim kroz njega, i pretvorim ih u realnost."

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 2)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 3)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 4)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 5)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 6)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 7)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 8)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 9)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 10)

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više