Traži

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan

Street art intervencije koje će vam razvedriti dan

Francuz OakOak radi sjajne stvari na ulicama


Fotografija: Oak Oak

Francuzu poznatom pod pseudonimom OakOak fantastično polazi za rukom ispuniti ulogu ulične umjetnosti: zabaviti i inspirirati ljude svih dobnih skupina

Kad se radi o ovom kreativnom umu koji se skriva iza nadimka OakOak, možemo biti sretni što se, unatoč tome što nije profesionalan umjetnik, ne ustručava baviti onime što mu ide odlično: umjetnošću. Preko dana "pen pusher" kako se u engleskom žargonu nazivaju jednolični uredski poslovi, preko noći pretvara se u street art junaka koji na ulicama francuskog Saint-Étiennea stvara mala, urbana i duhovita umjetnička djela.

OAkOAk

Svojim radovima već je ispunio kolumne svjetskih medija poput brazilskog BBC-ja do najvećih dnevnih novina u Pekingu. Njegova umjetnost često nastaje inspirirana napuknućima i nesavršenostima pločnika i ulica, a pretvara se u simpatične umjetničke intervencije. 

Najčešće ga se može vidjeti noću u već spomenutom gradu Saint-Étienne gdje i živi, ili svoje radove stvara na putovanjima diljem svijeta gdje ostavlja OakOak potpis. Kao najdražeg umjetnika navodi Amedea Modiglianija, a inspiraciju pronalazi u pop kulturi, stripovima, filmovima, nogometu, video igricama i svom rodnom gradu. "Volim Saint-Étienne i njegovu atmosferu. I zato želim da izgleda ljepše, zato činim ovo sve. Prije je bio industrijski grad s mnogo rudnika ugljena, trenutno je u fazi regeneracije, ali i dalje siromašan. No, to mi daje ideje dok pješačim kroz njega, i pretvorim ih u realnost."

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor