Search

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika

Tulintu


Image: Tulintu

Iako u početku strip egzistira kao dodatna zabava za čitatelje novina ubrzo postaje neovisni medij ili kako se voli kazati deveta umjetnost...

Ljubitelji stripa obožavaju prelistavati već odavno pročitane i kultne priče o najpoznatijim strip junacima. Ipak, kako to biva u umjetničkim vodama i strip je pomakao svoje granice te ga od sada možete čitati iz staklenih figura. Strip napisan u staklu ručni je rad umjetnika iz Finske. Tulintu craft staklene figure kombiniraju tradiciju i modernu tehniku ispisivanja stripa u bocama.

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika (фото 1)

Na takav način finski umjetnici žele javnosti prikazati tradiciju puhanja stakla te ih počastiti umjetničkim prikazom starih finskih priča o čudnovatim bićima. Ovaj se projekt predstavlja u studenom ove godine na još jednom Strip Art festivalu u Torontu. Zasada ga možete vidjeti u muzeju stakla u Helsinkiu.

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika (фото 2)

Svaki komad prikazuje dio priče o Vatrenoj ptici te čitatelje vodi kroz zanimljivo putovanje o zabranjenoj ljubavi. Staklene figure ručno su izrađene, a kreirali su ga Sini Majuri i Ella Varivo, umjetnici koji surađuju na sličnim projektima već nekoliko godina. Unutar stakla su unijeli bezbroj nijansi crvene i bijele boje te narančastih tonova kako bi što bolje dočarali moć vatre i ljubavi iz ove tradicionalne priče iz davnina. Zanimljivo je kako se umjetnost može spajati na razne načine te iznova iznenaditi promatrača svojim genijalnim trikovima.

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika (фото 3)

Strip art u staklenim figurama s potpisom finskih umjetnika (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više