Search

Sutra počinje 51. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Sutra počinje 51. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

"Izazovi humanizmu"


Image: PR

Zagrebački salon renomirana je nacionalna izložba i jedna od najstarijih skupnih izložbi recentnih umjetničkih ostvarenja čije će otvorenje biti sutra, 16. lipnja u Domu hrvatskih likovnih umjetnika

U četvrtak, 16. lipnja u 19:00 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, održat će se svečano otvorenje 51. zagrebačkog salona "Izazovi humanizmu"  prema koncepciji Suzane Marjanić i Marijane Stanić. Izložba je to koja se otvara u tjednu koji obilježava Svjetski dan izbjeglica, a ostaje otvorena do 17. srpnja 2016. Nakon ceremonije otvorenja u 19.30h uslijedit će performansi umjetnika/ica Josipa Pina Ivančića, Ive-Matije Bitange, Marijana Crtalića i Vlaste Žanić. Dok će otvorenje  zaokružiti glazbenim programom od 20.00 sati koji je pripremio mirovni aktivist dr.sc. DJ Mario Kovač.

Sutra počinje 51. zagrebački salon vizualnih umjetnosti (фото 1)

Inače, Zagrebački salon je renomirana nacionalna izložba i jedna od najstarijih kolektivnih domaćih izložaba recentnih umjetničkih ostvarenja, smotra suvremenog umjetničkog stvaralaštva posvećena naizmjence vizualnim umjetnostima, arhitekturi i urbanizmu te primijenjenim umjetnostima i dizajnu. Održava se od 1966. godine u organizaciji HDLU-a, ULUPUHA-a, UHA-e. 51. zagrebački salon, u organizaciji HDLU-a, posvećen je vizualnim umjetnostima. Više o svemu pronađite na službenim stranicama.

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više