Search

Sutra se održava omiljena kulturna manifestacija Noć muzeja. Evo što sve trebate znati o tome

Sutra se održava omiljena kulturna manifestacija Noć muzeja. Evo što sve trebate znati o tome

Besplatan ulaz u dvjestotinjak hrvatskih muzeje, galerija i kulturnih ustanova...


Image: PR

Noć muzeja tradicionalna je manifestacija Hrvatskoga muzejskog društva u kojemu sudjeluju muzeji, galerije, knjižnice, arhivi i druge baštinske, ali znanstvene i obrazovne ustanove iz svih dijelova Hrvatske. Kao i svakog posljednjeg petka u siječnju, s ovogodišnjom iznimkom koja pada na petak 1. veljače, cijela avantura kreće tradicionalno sutra već od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Sutra se održava omiljena kulturna manifestacija Noć muzeja. Evo što sve trebate znati o tome (фото 1)

Ono što je iznimno bitno u cijeloj priči jest da je ulaz u sve muzeje, čak njih dvjestotinjak besplatan, a muzeji u tom jednodnevnom aranžmanu organiziraju i prigodne programe (otvorenja izložbi, koncerte, performanse, promocije, specijalno osmišljena vodstva, dijeljenje ili prigodnu prodaju muzejskih publikacija i suvenira itd.). Isto tako, kada govorimo o ulaznicama, važno je za napomenuti kako se za dio sadržaja potrebno unaprijed predbilježiti te rezervirati svoju besplatnu ulaznicu. Konkretnije o tome možete doznati ovdje

Sutra se održava omiljena kulturna manifestacija Noć muzeja. Evo što sve trebate znati o tome (фото 2)

U skladu s pozitivnom praksom i ostvarenim uspjesima, i ovogodišnja Noć muzeja 2019. koncipirana je kao dinamična manifestacija, s fokusom na dobre muzejske prakse, razvoj muzeja i muzejske publike. Tema ovogodišnje Noći muzeja je "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost". Kako poručuju iz organizacije, vjeruju da je u pitanju iznimno aktualna tema te da će izazvati dodatni interes najšire javnosti, s obzirom na činjenicu da hrvatski muzeji u svojoj svakodnevnoj praksi koriste suvremene tehnologije, što podrazumijeva inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti i veću dostupnost muzejskih sadržaja novim segmentima muzejske publike, putem različitih digitalnih platformi, mobilnih aplikacija i alata. 

Sutra se održava omiljena kulturna manifestacija Noć muzeja. Evo što sve trebate znati o tome (фото 3)

Ono što će svim Zagrepčanima posebno biti drago jest da se u cijelu manifestaciju uključuje i ZET prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama koje će u prometu biti od 18 sati. Detaljne trase možete pronaći na ovom linku. A vjerujemo kako će vam se svidjeti i činjenica da će i uspinjača sutra za vrijeme Noći muzeja voziti do 2 sata ujutro!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više