Search

Tarwuk u Galeriji Kranjčar

Tarwuk u Galeriji Kranjčar

Od 25. srpnja

Urednik: A.P.


Image: press

Nakon dugog iščekivanja, u Hrvatskoj se predstavlja međunarodno priznati umjetnički tandem Tarwuk, koji čine umjetnici Bruno Pogačnik Wukodrakula i Ivana Vukšić s adresom u New Yorku

NVV je višegodišnji kustoski projekt tandema Tarwuk kroz koji istražuju inovativne mehanizme prezentacije, distribucije i konzumacije umjetnosti. NVV je skraćenica za Nove vizualne vrijednosti / New Visual Values - kao što naslov sugerira, projekt eksperimentira s novim taktikama temeljenima na kolaborativnim odnosima u današnjem svijetu umjetnosti. Projekt se odvija u više faza u New Yorku i Zagrebu, u suradnji s međunarodnim vizualnim umjetnicima, te završava ovom prezentacijom publikacije i izložbe foto-eseja Hrvoja Slovenca u Galeriji Kranjčar.

Willa Nasatir za NVV 2016

Razvoj i rast kulture digitalnih slika, koja je virtualno učinila više stvarnim od onoga što se događa u fizičkom svijetu, rezultirao je time da život živimo brže nego ikada. Svakodnevica nam je ispunjena sa stotinama instant zadovoljstava koje proživljavamo kroz konzumaciju tuđih iskustava putem digitalnih slika. Umjetnost se valorizira, kupuje i prodaje preko istih tih digitalnih reprezentacija. Izložbe su postale svojevrsni brending galerija i institucija, povlastica za one koji traže fizički kontakt. Pozicionirajući se u odnosu na ovaj kontekst, Tarwuk organizira izložbu nekih od najzanimljivijih lokalnih i međunarodnih umjetnika koja je skrivena od digitalnog svijeta i nevidljiva za publiku. Projekt se pokreće pozivom 14ero umjetnika i umjetnica koji šalju svoj digitalni rad da bi ga se otisnulo na A3 format.

 Lior Shvil za NVV 2016

Radovi se zatim ugrađuju u zidove kluba internacionalne poznate franšize koji se brendira kao mjesto za uspješne kreativce, u vrijeme njegova građenja na Lower East Side-u u New Yorku. Nakon što su radovi postavljeni ispod izolacije i zagrađeni knaufom, zidovi su bojani i nema fizičkog traga ove akcije u prostoru - postoji reprezentacijski materijal u obliku foto-eseja Hrvoja Slovenca i knjige projekta koji komuniciraju s publikom.

Hrvoje Slovenac za NVV 2016

Autori:

Justin Berry, Nicolas Ceccaldi, Maja Čule, Ryan Foerster, Damir Gamulin Gamba, Greg Gentret, Igor Kuduz, Willa Nasatir, Clémence de la Tour du Pin, Ben Schumacher, Lior Shvil, Tarwuk

Foto-esej: Hrvoje Slovenc

Esej: Eva Munz

Dizajn: Damir Gamulin Gamba

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više