Search

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a

Jedanaesta izložba HT-a za hrvatsku suvremenu umjetnost


Image: PR

I ove godine smo dočekali odličan projekt izložbe Hrvatskog Telekoma u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na kojoj se brojnim umjetnicima daje potpuna sloboda izražavanja

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti će jedanaesti put za redom spojiti tehnologiju i kulturu u jednoj jedinstvenoj izložbi. Riječ je o projektu u kojem se brojnim umjetnicima koji sudjeluju daje prijeko potrebna potpuna sloboda - tema djela nije definirana, a jedini uvjet jest da umjetničko djelo ne smije biti starije od dvije godine.Izložbe ovoga tipa nužne su kako bi se suvremenim umjetnicima pružila platforma na kojoj mogu publici plasirati svoje umjetničke radove, a i na ovakav način se zapravo daje relevantan presjek domaće suvremene scene. Na natječaj se prijavilo 236 radova od kojih je 33 ušlo u najuži krug. Izabrana djela bit će izložena u Muzeju suvremene umjetnosti od 20. travnja do 13. svibnja ove godine, uz nekoliko uglednih umjetnika poput Zlatana Vrkljana, Dunje Janković i Dalibora Martinisa. 

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 1)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 2)

Uz prošlogodišnji digitalni muzej, HT ove godine predstavlja novu, besplatnu, interaktivnu mobilnu aplikaciju Cultural Places koja omogućava real-time doživljaj kulturnih mjesta, događaja i aktivnosti. „Aplikacija je vrlo jednostavna. Ona se preuzima na ulazu u muzej i uz pomoć nje se jednostavno pregledava postav te audio i video izlošci. Radi se o jednoj novoj vrijednosti koja će posjetiteljima omogućiti potpuni doživljaj izložbe. Ona prikazuje i povezuje svaki rad s pričom i komentarom samog umjetnika.“ Umjesto vraćanja u prošlost, u ovome projektu sve je usmjereno na budućnost i zato se prilika daje novim, mladim i suvremenim umjetnicima. Žiri sastavljen od kustosa, umjetnika i teoretičara će 11. svibnja odabrati najbolje radove, a i posjetitelji će imati priliku na licu mjesta, prilikom razgledavanja izložbe, dati svoj glas i tako dodijeliti Nagradu publike. Zanima vas suvremena umjetnost, željni ste nečeg novog i vizionarskog, toplo preporučujemo D1G1t!

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 3)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 4)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 5)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 6)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 7)

Tehnologija i kultura se spajaju u projektu Hrvatskog Telekoma i MSU-a (фото 8)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više