Search

Tokio će dobiti muzej digitalne umjetnosti!

Tokio će dobiti muzej digitalne umjetnosti!

Instalacije koje će vas ostaviti bez daha


Image: buro247.ua,
screenshot

Ovaj jedinstveni muzej trebao bi se otvoriti na ljeto 2018. godine...

Prema Artnetu, grupa TeamLab planira otvoriti muzej posvećen digitalnoj umjetnosti u Tokiju. Ova grupa sastoji se od 400 umjetnika, znanstvenika, dizajnera i arhitekata te u suradnji s tvrtkom "MORI Building" rade na tome da razviju platformu na kojoj bi se mogli prikazivati interaktivna digitalna umjetnička djela. Prostor koji bi muzej trebao zauzimati iznosi nevjerojatnih 107 tisuća kvadratnih metara.

Tokio će dobiti muzej digitalne umjetnosti! (фото 1)

Glasnogovornik TeamLab grupe ističe kako u svijetu ne postoji ni jedan muzej koji je posvećen isključivo interaktivnoj digitalnoj umjetnosti te da će ovaj biti prvi svoje vrste. Iako su instalacije koje će biti izložene još uvijek tajna, pretpostavlja se da će "oduzimati dah" jer su raniji projekti TeamLaba oduševljavali publiku.

Tokio će dobiti muzej digitalne umjetnosti! (фото 2)

Postali su poznati po svojim projektima koji su fokusirani na prikaz cvijeća, vodopada i drveća. Njihova izložba u Pace Menlo Parku 2016. godine posjetilo je čak 200 000 ljudi. U jednom projektu, posjetiteljima je ponuđeno da preuzmu aplikaciju uz pomoć koje su mogli preko svojih mobitela proći kroz šumu koja se sastojala od 50 000 LED svjetala te konstruirati različite obrasce koristeći opcije u aplikaciji. Ovaj muzej će postati drugi privatni muzej u Tokiju, koji financiraju i podupiru umjetnici. Inače, prvi privatni muzej u Tokiju je 2017. godine otvorila Yayoi Kusama.

Tokio će dobiti muzej digitalne umjetnosti! (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više