Search

U Milanu otvoren Silos – muzej kuće Armani

U Milanu otvoren Silos – muzej kuće Armani

Proslava 40 godina djelovanja


Image: buro247.ru

Prošlog četvrtka Giorgio Armani proslavio je 40. rođendan vlastite modne kuće i to svečanim otvorenjem muzeja Armani/Silos

Giorgio Armani svečano otvorenje muzeja Armani/Silos zakazao je za 1. svibnja, na dan rođendana modne kuće i otvorenja svjetske izložbe Expo Milano 2015. Glavni motiv ovogodišnje Expo izložbe bila je tema "Feeding the Planet, Energy for Life", a muzej modne kuće dobio je ime Silos, aludirajući već na temu problema u nestašici hrane i njezina skladištenja. Svoj odabir Armani je objasnio tvrdnjom kako je za njega hrana jednako važna kao i moda.

U Milanu otvoren Silos – muzej kuće Armani (фото 1)

Zdanje u kojem će se nalaziti izložbeni prostor izgrađeno je 1950-ih i dugo je godina služilo kao skladište za žito. Sada se tamo umjesto vreća žita na četiri kata i prostoru od 4500 kvadratnih metara prostiru neke od najljepših kreacija pažljivo dizajniranih tijekom bogate 40-godišnje povijesti modne kuće Armani, točnije bit će izloženo najmanje 600 odjevnih predmeta i 200 modnih dodataka. Među njima će se naći i modno najznačajnije kreacije koje su proslavile velikog Armanija, večernje haljine, dnevne kombinacije i mnogo više. Izložba ne prati modnu priču kronološki, već tematski i osim predmeta uključuje i digitalni arhiv koji će svim posjetiteljima pružiti jedinstveno iskustvo zavirivanja u skice i brojne tehničke planove vezane uz mnogobrojne kolekcije.

U Milanu otvoren Silos – muzej kuće Armani (фото 2)

Sam Giorgio Armani ovaj prostor ne doživljava muzejskim, već izložbenim prostorom. Za njega je važna dinamičnost pa će se izložba mijenjati svakih pola godine. Minimalistički interijer u sivo-crnim tonovima s betonskim podom djeluje dojmljivo u kontrastu s kolekcijama koje obasjava prirodna svjetlost. Armani je u dizajnu zdanja želio sačuvati svojevrsnu grubost i sirovost koju je zdanje originalno i posjedovalo, a cijeli eksterijer ukrašen prirodom i zelenilom stabala unosi dozu sigurnosti i mira, odnosne karakteristike koje se često povezuju s estetikom kuće.

A na pitanje zašto je za dom novog muzeja odabran upravo Milano, odgovor je vrlo logičan – osim činjenice da je Milano prijestolnica mode, za Armanija je ovaj grad bio dom na samome početku 40-godišnje karijere tijekom koje je izgradio pravo modno carstvo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više