Search

U Zagrebu će se pojaviti jedna vrlo zanimljiva umjetnička instalacija. Ime joj je Zorka

U Zagrebu će se pojaviti jedna vrlo zanimljiva umjetnička instalacija. Ime joj je Zorka

"Zorka: stanica za odmor od odmora"

Urednik: T.K.


Image: PR

"Zorka: stanica za odmor od odmora" je izložbena instalacija koja će u Galeriji Miroslava Kraljevića od 30. studenog biti utočište od gradske blagdanske vreve i predah od užurbanog sadržaja. Arhitekti Dafne Berc i Dino Belamarić projektom analiziraju društveno-prostorno otuđenje koje nastaje odbacivanjem funkcija vanjskih javnih prostora u užem centru Zagreba i instaliranjem potrošačkog sadržaja u svrhu turizma. "Zorkom: stanicom za odmor od odmora" želi se pokazati ono što turisti, kao i građani Zagreba, zbog prenatrpanog sadržaja u vrijeme adventa ne mogu vidjeti.

U Zagrebu će se pojaviti jedna vrlo zanimljiva umjetnička instalacija. Ime joj je Zorka (фото 1)

Umjetnička instalacija snima ključne pješačke zone

Instalacija "Zorka" bavi se potezom od autobusnog okretišta iza Importanne centra, pothodnikom preko Tomislavca, Strossmayerovog trga i Zrinjevca sve do Trga bana Jelačića. Riječ je o potezu čiji je veliki segment prenapučen adventskim programom. Promatrani potez je gradski pleksus koji je ključan za neprekidno odvijanje svakodnevnih gradskih aktivnosti. On je i serija funkcionalnih gradskih praznina koje su nužne za održavanje javnih komunikacijskih tokova grada Zagreba.

U Zagrebu će se pojaviti jedna vrlo zanimljiva umjetnička instalacija. Ime joj je Zorka (фото 2)

Scenografski postav kao koncept gradske praznine

Karakteristični dijelovi gradskog pleksusa prenijet će se u zlatnu "Zorku", audiovizualnu prostornu instalaciju od 30. studenog do 28. prosinca. Karakteristična zagrebačka panorama bit će oguljena od turističkog adventskog sadržaja i postat će stanica za odmor od odmora.

U Zagrebu će se pojaviti jedna vrlo zanimljiva umjetnička instalacija. Ime joj je Zorka (фото 3)

Autori projekta su arhitekti Dafne Berc i Dino Belamarić. Kustosice su Ana Kovačić i Lea Vene. Kameru, video i montažu potpisuju Karla Jurić i Ive Trojanović, a zvuk i glazbu Konrad Mulvaj. Ena Jurov je autorica ilustracija i grafička dizajnerica, dok je vizualizaciju radila Ana Kunst. Mobilijar potpisuju Mr and Mrs Asparagus, a postav Jasna Čagalj. Više indormacija pratite ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više