Search

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga

Čak svijetle u mraku!


Image: behance.net/naki

Znamo da se knjige ne sude po koricama, no postoje slučajevi kada su one toliko majstorski izvedene da na prvi pogled znamo kako se iza njih krije nešto magično

Takav je slučaj upravo pred nama i da ih ugledate na polici neke knjižare ne biste bili u krivu kada bi ste od knjiga očekivali čaroliju. Jer radi se o seriji knjiga o mladom čarobnjaku Harryju Potteru koje je studentica dizajna iz Mađarske Kincső Nagy za svoj diplomski rad odlučila predstaviti u svjetlu u kojem to zaslužuju. Preciznim laserskim rezom na vanjske je korice urezala glavne simbole svake knjige, primjerice četvrta knjiga "Harry Potter i plameni pehar" na svojoj naslovnici nosi stilizirani plameni pehar, a sedma "Harry Potter i darovi smrti" ukrašena je simbolom triju darova smještenim u trokut.

No ne samo da su naslovnice vizualno minimalistički pročišćene i vrlo privlačne u svojoj crno-bijeloj jednostavnosti, one zahvaljujući posebnom papiru svijetle u mraku plavičastom svjetlošću! Magično, zar ne? Jednom kada uđete u svijet iza korica dočekat će vas stranice ispunjene pokretima, preslagivanjem i otkrivanjem novih kutaka vlastite mašte jer neki likovi na njima oživljavaju. Prema riječima dizajnerice sve su knjige na granici djetinjstva te ih je zato željela ilustrirati da ocrtavaju tu posebnu atmosferu i daju dodatno značenje svakoj priči.

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 1)

Budući da su knjige izrađene samo kao diplomski rad nisu dostupne u prodaji, no to nas ne sprječava da ih svejedno ne stavimo na svoju listu želja.

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 2)

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 3)

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 4)

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 5)

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 6)

Uistinu magično izdanje Harry Potter serije knjiga (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više