Search

Ulična umjetnost preuzima zagrebačke ulice, a novi mural u Savskoj osvojio nas je pričom koja stoji iza njega

Ulična umjetnost preuzima zagrebačke ulice, a novi mural u Savskoj osvojio nas je pričom koja stoji iza njega

Jeste li vidjeli ovaj genijalan mural u Savskoj ulici?

Tekst: BURO.


Image: PR

Zagrebačka Savska ulica postala je još malo posebnija, a za to je najzaslužniji umjetnik Boris Bare i njegov novi, genijalan mural. Dimenzija 12x12 metara, ovaj je umjetnik u suradnji s Grif mikropivovarom naslikao mural koji će vam zasigurno zapeti za oko, što zbog veličine, što zbog divnih detalja i samog motiva iza kojeg se krije još bolja priča. Borisa smo upitali zašto baš ovaj motiv i kako je do suradnje između njega i Grifa došlo.

"Sama ideja za izradu murala došla je od slogana 'Imam Grif' koji me asocira na sve zanate za koje je potrebna posebna vještina. Želio sam kroz motiv urara, čija je vještina rada izrazito sofisticirana i precizna, naglasiti važnost svih pojedinačnih vještina", objasnio je Boris Bare svoje umjetničko djelo pa dodao i kako vjeruje da će upravo njegov mural na zagrebačkom pročelju stavljati osmijeh na lica prolaznika, što je, dodaje, i cilj street art umjetnosti.

"Učiniti svijet oko nas veselijim i ljepšim, u tome je cijela bit", rekao je zagrebački street art umjetnik.

 

 

Boris Bare osnivač je projekta "Pimp my Pump" kojim je započeo malu revoluciju uličnih umjetničkih intervencija u Zagrebu, a ujedno i jedan od pokretača i organizatora Art Parka, koji se ove godine preselio u zagrebački Ribnjak te jedan od omiljenih zagrebačkih parkova pretvorio u pravu umjetničku galeriju na otvorenom. Tako osim odmora uz pivo te sjajne nastupe, na ležaljkama ili travi u Art Parku možete uživati i u radovima sjajnih street art umjetnika.

Kada pak govorimo o pivu i povezanosti s ovim specifičnim muralom, Grif pivo i samo je dobilo ime po starozagrebačkom nazivu za vještinu i sposobnost, a ovim se muralom prirodno povezuje s tradicionalnim zanatima. To je vidljivo i na nedavnoj predstavljenoj boci Grif Pale Alea na kojoj je prikazan lik kovača. Važno je spomenuti i kako je Grif do sada bio dostupan samo kao točeno pivo, a nedavno predstavljenim novim izdanjem u boci za Grif Pale ale, bit će dostupan i većem broju ljubitelja piva.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više