Search

OKO i Sanja Ivkeković na zajedničkoj izložbi u New Yorku

OKO i Sanja Ivkeković na zajedničkoj izložbi u New Yorku

U sklopu grupne izložbe "Dakle, želite vidjeti" (So You Want to See)

Urednik: Tina Kovačiček

Image: T.Galić

U njujorškoj galeriji e-flux od 17.4. do 6.6.2015. održat će se zanimljiva izložba na kojoj će sudjelovati i hrvatske umjetnice

Izložba zanimljivog naziva "Dakle, želite vidjeti" (So You Want to See) okuplja šest žena umjetnica iz različitih mjesta i različitih generacija, koje primjenom različitih metoda istraživanja kroz povijesne i društvene kontekste, kao i unutar različitih rodoslovlja suvremene umjetnosti i njezine uloge u društvu stvaraju jedinstvenu sliku stvaranja. 
Raspored, kolaž, kritično suprotstavljanje, prerada dokumentarnog pristupa i kombiniranje različitih kulturnih referenci među glavnim su strategijama koje umjetnice na izložbi koriste u cilju da se suoče i sruše percepciju onoga što je uobičajeno, normalno i što se uzima zdravo za gotovo. 

Izložbu predstavlja i postavlja kustoski kolektiv WHW (Što, kako i za koga). Uz OKO svoje radove predstavit će šest velikih likovnih umjetnica različitih generacija, između ostalih: iznimno cijenjena Sanja Iveković, Rajkamal Khalon, Victoria Lomasko, Cecilia Vicuna i Carla Zaccagnini.

OKO i Sanja Ivkeković na zajedničkoj izložbi u New Yorku (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više