Search

Umjetnik kojeg obožavaju modne i beauty kuće

Umjetnik kojeg obožavaju modne i beauty kuće

"Andy Warhol Instagrama"


Image: Donaldrobertson.com

Poljupci, vrećice s logom slavnih brendova i najutjecajnije modne ličnosti današnjice motivi su printova ovog umjetnika koji se proslavio na Instagramu

Do prije tri godine svijet nije znao tko je Donald Robertson, a danas je njegov profil na Instagramu mjesto na kojem ćete pronaći najživopisnije crteže. Počevši kao kreativni suradnik i glavni ilustrator beauty kuće MAC, ovaj se osebujni ilustrator tek svojim kolorističkim skicama koje je objavljivao putem Instagrama probio kao samostalni priznati umjetnik. Robertson s pravom može reći kako je umjetničku renesansu doživio 2012. godine, kada je uz pomoć mladih asistenata počeo objavljivati svoje novonastale radove, sada s karikaturama Kanyea Westa, Anne Wintour ili pak Karla Lagerfelda.

h

Uskoro je priznanje došlo i od strane Američkog vijeća dizajnera koje ga je nominiralo za "Instagramera godine". Sam priznaje kako je Instagram njegova glavna inspiracija, po kojem surfa danima, a sve zanimljivo bilježi, skuplja i stvara zanimljivu mješavinu stilova, koja ga je izdvojila iz mora drugih karikaturista i ilustratora. Ono po čemu se skice Donalda Robertsona razlikuju od svih ostalih crteža na Instagramu je činjenica da je on sa svojima započeo još ranih 80-ih, kada su umjetničko-modni crteži bili velika nepoznanica.

u

Neki od najpoznatijih vizuala slavne kuće, poput otiska ruža na papiru, upravo su njegovo djelo. U devedesetima je nastupilo vrijeme pauze za Donalda Robertsona pa su mnogi pretpostavili da je nestao sa scene. Sve do prije desetak godina, kada je počeo skicirati zanimljive smiješne scene u kojima su glavne uloge zauzeli spomenuti modni stručnjaci, a smiješan se susret dogodio sa stilisticom jedne slavne glazbenice: "Došla mi je ta mlada djevojka i pitala me mogu li joj na košulju nacrtati stotinjak malih likova Beyoncé. Pretpostavljajući da se radi o nekoj curi koja je veliki fan ili pak nekome, čija se mlađa sestra zove Beyoncé, prihvatio sam. Tek sam sljedeći dan vidio fotografiju prave Beyoncé na Instagramu kako nosi košulju i torbicu s mojim printom!"

i

Talent slavnog ilustratora uskoro su prepoznale i brojne modne i robne kuće, poput J.Crewa, Smashboxa i Bergdorf Goodmana, za koji je oslikao eklektični izlog. Zašto umjetnost ovog ilustratora nikad neće dosaditi? "Stalno istražujem, ne smatram to previše ozbiljnim, i Picasso se trudio slikati poput šestogodišnjaka. Morate biti nevini poput djeteta i nikome ne podilaziti". Možda to i jest tajna ovog kreativca.

jj

jkkjj

Related articles

Buro 24/7 Selection

više