Traži

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način

Urban safari


Fotografija: Julien Nonnon

Početkom rujna na pariškim ulicama osvanuli su digitalni grafiti Urban safari koji su oslikali zgrade ovog europskog grada

Vizualni umjetnik i utemeljitelj Le3 kreativnog studija, Julien Nonnon, osmislio je zanimljiv projekt kojim je pariške ulice pretvorio u pravi urbani safari. Njegova djela ostvaruju interakciju kreativnosti i arhitekture s urbanim elementima koji okružuju sve prolaznike na ulicama. Kombinacijom ulične umjetnosti, kinetičkih instalacija, digitalnih kreacija te video mapiranja, umjetnik je uspio usmjeriti pažnju prolaznika na izuzetna arhitektonska zdanja koja Pariz ima. Slikoviti prikaz životinja odjevenih vrlo "ljudski" na fasadama zgrada prikaz su društva i društvenih navika i trendova kojima većina podliježe.

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način (фото 1)

Na ulicama ćete tako naletjeti na orla u sportskom odijelu ili pak majmuna u košulji s kravatom. Svaki lik ima svoju priču, a čini se da se građanima i posjetiteljima Pariza ovaj projekt jako svidio te ih natjerao na istraživanje grada na potpuno drugačiji način. Upravo iz tog razloga ovaj projekt će ostati na ulicama do kraja rujna, a Ako ovih dana ne planirate posjetiti Pariz, svakako pogledajte video koji na zanimljivi način dočarava ideju i realizaciju ovog zanimljivog projekta.

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način (фото 2)

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način (фото 3)

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način (фото 4)

Upoznajte pariške ulice na sasvim drugačiji način (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor