Search

Uskoro se otvara samostalna izložba mlade fotografkinje Lorne Kijurko

Uskoro se otvara samostalna izložba mlade fotografkinje Lorne Kijurko

U Rovinju


Image: Lorna Kijurko

Izložba fotografija autorice Lorne Kijurko pod nazivom "Živost" / "Vitalità" otvorit će se 23. rujna u 18 sati, u galeriji sv. Toma

Prva samostalna izložba fotografkinje Lorne Kijurko pod nazivom "Živost"/"Vitalità" otvorit će se u njezinom rodnom Rovinju 23. rujna u 18 sati, u galeriji sv. Toma, koja je pod posebnom djelatnošću u okviru galerije Zavičajnog muzeja grada Rovinja.

Crno-bijele fotografije ove autorice bit će predstavljene po prvi put, a nastale su u ljetnim mjesecima kao osobna ekspresija sa ciljem što boljeg razumijevanja stvarnosti, interpretacijom svijeta oko nje same. "Izbor subjekata dolazi prema ideji ljepote i emocionalne konekcije, čije mi istraživanje pomaže da još dublje istražim gdje sam i kada. Izvor nalazim u mjestu moje intuicije, koja je razmotana u pričama oko mene. Nalazim priče koje nam zbog užurbanosti života lako promaknu, dajući im značaj o svijesti trenutka." pojasnila je fotografkinja Kijurko, koja ističe kako je naglasak na "ovdje i sada" te na svijesti upijanja svega onoga što nas okružuje.

Uskoro se otvara samostalna izložba mlade fotografkinje Lorne Kijurko (фото 1)

Naglašava i kako su priroda, neprisutnost materijalnih stvari, sloboda duha, udah, blaženstvo, ljubav, uočavanje detalja, povezanost temeljne i zajedničke karakteristike fotografija koje će biti predstavljene. "Fotografije su ostvarile svoju misiju ukoliko se promatrači mogu poistovjetiti bar s nečime u njima te u nekim nadolazećim trenucima osvijestiti ono što nekad lako zaborave" dodaje. Izložba će biti otvorena do 7. listopada. O dosadašnjem radu fotografkinje više informacija možete pronaći na njezinom Facebook pageu, kao i u intervjuu koji je dala za Büro 24/7 ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više