Search

Vogue priprema veliku izložbu u Londonu – \"Vogue 100: stoljeće stila\"

Vogue priprema veliku izložbu u Londonu – "Vogue 100: stoljeće stila"

U Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu


Image: vogue.co.uk

Izložba "Vogue 100: stoljeće stila" predstavit će nam veličanstvenu seriju fotografija koja se vrijedno nadopunjavala u arhivima britanskog Voguea od njegova osnutka 1916. godine i izdavačke kuće Condé Nast

Fotografije Kate Moss u donjem rublju koju je snimila Corinne Day, britanska modna fotografkinja, naslovnica Petera Lindbergha, koji je savršeno ovjekovječio eru supermodela te serija fotografija iz perioda Drugog svjetskog rata slavne Lee Miller samo su neke od ključnih fotografija 20. stoljeća koje su se svojevremeno našle u časopisu Vogue.

Vogue priprema veliku izložbu u Londonu – "Vogue 100: stoljeće stila" (фото 1)

Izložba "Vogue 100: stoljeće stila" u londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta slavi sto godina avangardne modne i fotografske scene koje u svojoj bogatoj foto riznici čuva Condé Nast. Ovdje ćete pronaći rijetku fotografiju slavnog korzeta koji još 1939. zabilježio Horst, a koji je inspirirao Madonnu za glazbeni hit "Vogue". Također, na izložbi će biti prikazani vintage fotografije prvih profesionalnih modnih fotografa kao što je Baron de Meyer. Izložba će se otvoriti 11. veljače i uključivat će preko 280 fotografija iz arhive Condé Nasta, a možete je pogledati sve do 22. svibnja. Kustos izložbe Robin Muir obećava uzbudljivo putovanje kroz najbolje trenutke povijesti britanskog Voguea, a oni uključuju velikane svjetske fotografije kao što su Cecil Beaton, Lee Miller, Irving Penn, Snowdon, David Bailey, Corinne Day, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Herb Ritts, Mario Testino, Tim Walker i Albert Watson.

Vogue priprema veliku izložbu u Londonu – "Vogue 100: stoljeće stila" (фото 2)

Vogue priprema veliku izložbu u Londonu – "Vogue 100: stoljeće stila" (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više