Search

Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima

Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima

Nova sezona zanimljivih izložbi


Image: PR

Nakon ljetnih dana i dobre zabave, kreativnost i umjetnost spremno čekaju jesen u Klovićevim dvorima. Jesenski program potjerat će kiše, a kultura će strujati Gornjim gradom, što nipošto ne biste smjeli propustiti

Organ vida, međunarodni festival fotografije ove godine boravit će na Gornjem gradu od 3. do 18. rujna. Festival će u rujnu postati mjesto susreta 30-ak inozemnih umjetnika i stručnjaka za fotografiju koji će se predstaviti u sklopu programa kroz predavanja, izlaganja, panele, radionice i razgovore na vodstvima kroz izložbe. Razni koncerti, predstavljanje knjiga te pregledi portfolija uveličat će ovaj festival. Onaj glavni dio festivalskog programa održat će se u središnjoj festivalskoj lokaciji u Galeriji Klovićevi dvori, a ostatak izložbenog programa u Galerijama Kranjčar i Galeriji Zvonimir. Filmski program ugostit će Dokukino Zagreb. 

 Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima (фото 1)

A ono što svake godine jedva čekamo jest druženje na Gornjem gradu. Tako će tijekom 11 dana, od 24. rujna do 4. listopada, svoje programe pod zajedničkom inicijativom "Na Gornjem gradu" ujediniti festivali Gričevanje, Device_art, Space Festival i gornjogradska Galerija Klovićevi dvori. Tako povezani i osnaženi, zajednički će oživjeti zagrebački Gornji grad kombinacijom koncerata i partyja, robotičkih performansa, izložbi i DIY radionica za djecu i odrasle. Najveći besplatni festival urbane glazbe i kulture u Zagrebu, Gričevanje tako ove godine dobiva potpuno drugačiju formu. Ove godine u novom terminu, održavat će se tijekom 11 dana na trima lokacijama. Prvi u nizu headlinera 5. Gričevanja je splitski TBF. Što vas još očekuje gore, pogledajte u članku koji smo već objavili o ovom događaju.

Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima (фото 2)

U dvorima će se održati i tri interaktivne kreativne radionice u sklopu izložbe StreetArt, Inovacija u srcu pokreta koji je također dio projekta Rendez-vous. Umjetnici ulične kulture ovoga puta koriste se olovkama i digitalnim kamerama kako bi oslikali zid. Video projektorima, ploterima i QR kodovima stvara se hibridni rad koji će biti izložen u urbanom prostoru. Izložba "#StreetArt, Inovacija u srcu pokreta" odaje počast spomenutim umjetnicima i predstavlja nove prakse u umjetnosti grafita, svjetlosnog slikarstva, bilježenja grada, paralelno stavljajući nove umjetničke forme u povijesni kontekst. Neki od umjetnika čiji radovi će biti predstavljeni su Isaac Cordal, Kolektiv Truly, Zeus, Slinkashu, Ron English, Shephard Fairey i JR, sve redom umjetnici svjetskog renomea.

Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima (фото 3)

Tijekom jeseni u galeriji Klovićevi dvori moći ćete posjetiti nekoliko zanimljivih izložbi kao što su "Edita Schubert – Retrospektiva" koja će izlagati od 24. runa pa sve do 15. studenog, "#Street Art, Inovacija u srcu pokreta" koja će vas zabavljati od 26. rujna do 29. studenog. Cijeli program događanja u Klovićevim dvorima možete provjeriti ovdje te rezervirati svoje vrijeme za ugodnu jesen punu kulturnih iznenađenja u Zagrebu.

Zanimljiva jesen u Klovićevim dvorima (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više