Search

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed

Minijaturna umjetnost u staklenoj čaši

Image: privatni album

Umjetnica Pekmezmed pokrenula je vlastitu malu proizvodnju zanimljivih terarija - staklenih posuda s mahovinom u koje dodaje minijaturne dodatke poput malenih stolaca, figurica ljudi i gljiva rađenih od materijala koji svijetli u mraku

"Terarije sam počela raditi iz čiste ljubavi i želje da sama sebi napravim nešto lijepo, i nakon što sam ih napravila par komada ideja se pojavila. S obzirom da nemam mnogo vremena, pomislila sam da da bi bilo super da ih mogu kupiti negdje. Nakon što sam shvatila da ih ne mogu kupiti u Hrvatskoj odlučila sam ih napraviti sama i ponuditi ljudima koji vole drugačiji tip "biljnih ukrasa" od uobičajenih. Sve se to poklopilo i s pozivom prijatelja da sudjelujem na artBazaar-u u Rijeci pa sam odlučila napraviti neobične terarije koristeći mahovinu i razne dodatke te ih ponuditi kupcima uz svoje uobičajene umjetničke radove."

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed (фото 1)

Tako će se limitirana serija art printeva printanih na papiru iz Hartere, poznatije kao legendarna bivša tvornica papira, moći kupiti po popularnim cjenama na artOmatu u Zagrebu i artBazaaru u Rijeci. Dok će terarije ova zanimljiva riječka umjetnica izložiti zasad samo u Rijeci.

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed (фото 2)

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed (фото 3)

Zanimljivi terariji s potpisom umjetnice Pekmezmed (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više