Search

100 godina Leice kroz kadrove poznatih fotografa

100 godina Leice kroz kadrove poznatih fotografa

U Hamburgu otvorena izložba odličnih fotografija


Image: Buro247.com/me

U Hamburgu je otvorena izložba "Eyes Wide Open: 100 Years of Leica Photography" u koju je uvršteno oko 500 radova poznatih fotografa snimljenih Leicom

Prema dostupnim podacima, Oscar Barnack prvu je Leicu osmislio još 1914. godine, no zbog Prvog svjetskog rata i ekonomske krize koja je uslijedila, fotoaparat je prvi puta ugledao svjetlo dana tek 1925. godine. Otad su se u kompaktnu kamericu zaljubili kako profesionalci, tako i fotografski entuzijasti, a Leica je postala dio svakodnevnog života.

Izložba u čast stogodišnjice fotoaparata otvara se u Hamburgu, a njen je cilj prikazati kako je evoluirala svjetska fotografska umjetnost s tehnološke i umjetničke strane. Bit će izložene fotografije, knjige, časopisi, novine, brošure kreirane uz pomoć malenog fotoaparata, a ekspozicija će ujediniti neke od najvećih fotografa svijeta poput Henrija Cartier-Bressona, Williama Kleina, Roberta Franka, Aleksandra Rodčenka, Brucea Gildena, Roberta Cape i drugih. Nakon Hamburga izložba se seli u Beč, Berlin, Frankfurt i München.

100 godina Leice kroz kadrove poznatih fotografa (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više