Search

Slavni kipar Richard Serra u umjetničkim dvojbama

Slavni kipar Richard Serra u umjetničkim dvojbama

Tijekom 2013. godine izlagat će u galerijama Gagosian i Zwirner Gallery


Čitav su prosinac svi raspravljali o činjenici kako suvremeni umjetnici polako, ali sigurno napuštaju giganta umjetničke industrije - Larryja Gagosiana. Prvi je od suradnje odustao Damien Hirst, a zatim je od Gagosiana odustala i Yayoi Kusama. S druge strane, Jeff Koons je izjavio kako će odsad izlagati isključivo kod njegovog konkurenta. Čini se da se poznatom popisu pridružio i poznati kipar Richard Serra koji je dugo surađivao s Gagosianom, a sada će, baš poput Koonsa, i sam izlagati u konkurentskoj David Zwirner Gallery.

Stranica Galleristny.com potvrđuje kako su odnosi Serre i Gagosiana ostali nepromijenjeni, a kipar već planira dvije izložbe svojih novih radova u Larryjevim galerijama koje će se održati krajem 2013. godine. Isto će tako Richard Serra izlagati i u njujorškoj galeriji David Zwirner Gallery gdje će ovo proljeće predstaviti skulpture nastale u razdoblju od 1965. do 1971. godine.

Iako je Serra oduvijek više volio surađivati s Gagosianom što je uspješno činio tijekom puna dva desetljeća, kipar je Zwirnerov prijedlog primio s oduševljenjem. Serra je i ranije povremeno izlagao kod konkurentskih galerista. Iz tog se razloga treba istaknuti kako Serrin djelomični odlazak ne znači promjenu u dvadesetogodišnjem prijateljstvu kako se to može činiti u svjetlu nedavnih umjetničkih „razvoda“.

richardserra

Richard Serra u Gagosian Gallery NYC, 2011.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više