Search

George Lucas želi otvoriti muzej suvremene umjetnosti

George Lucas želi otvoriti muzej suvremene umjetnosti

Fantasy carstvo u San Franciscu


Producent «Zvjezdanih ratova» George Lucas, želi u San Franciscu otvoriti muzej suvremene umjetnosti - priopćili su mediji. Smatra to novim poglavljem u svojem životu, ali pri tom neće prestati snimati filmove u budućnosti. U novom muzeju Lucas želi izložiti predmete iz vlastite kolekcije, pogotovo one koji su ga nadahnuli za stvaranje novih filmova. Dio kolekcije pokazao je za televizijski kanal CBS, na svojem ranču «Skywalker», govoreći o tome kako se nada da će inspirirati mladi naraštaj da mu pomogne «proširiti granice svemira.»

Norman Rockwell i Maxwell Parrish najdraži su Lucasovi umjetnici. «Nadam se da će moj novi muzej moći nadahnuti mladež, kao što je nekada Rockwell inspirirao mene», govori on, pokazujući slike svojih favorita. George Lucas nije jedini obožavatelj Normana Rockwella - kolekciju njegove umjetnosti ima i režiser Steven Spielberg. Dva giganta filmske industrije su 2010. godine zajedno organizirali izložbu Rockwellovih slika u muzeju umjetnosti Smithsonian, koju su nazvali Telling Stories.

lucasmuzej

Norman Rockwell, First Trip To The Beauty Shop; iz kolekcije Georgea Lucasa

Lucasova ogromna kolekcija dozvolit će obnavljanje izložaka svakih 6 mjeseci u trajanju od 6 godina. Muzej bi prema zamisli režisera trebao biti posvećen fantasy žanru unutar suvremene kulture, a također prikazati dostignuća suvremenog grafičkog dizajna.

lucasmuzej

Norman Rockwell, Shadow Artist; iz kolekcije Georgea Lucasa

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više