Search

Instagram prvi put osvojio naslovnicu The New York Times

Instagram prvi put osvojio naslovnicu The New York Times

Prvi puta u jednim dnevnim novinama


Fotografije uslikane iPhoneom su davno uspjele dobiti status punopravnog fotografskog materijala, no prema fotografijama obrađenim aplikacijom Instagram, profesionalci se odnose sa zadrškom. Ali, ignorirati resurs kojim se koristi više od 100 milijuna ljudi, gotovo je nemoguće.

Tako je u veljači, jedan od najvećih resursa fotografskog materijala Getty Images, u svoju bazu stavio Instagram fotografije, koje je uslikao sportski fotograf Nick Laham. Za vrijeme snimanja s igračima baseballa, Laham nije koristio samo profesionalnu kameru nego i svoj iPhone. Takvim potezom, Getty Images, gotovo da je priznao Instagram punopravnim instrumentom fotografa. A The New York Times je otišao još jedan korak dalje.

Novi broj izdanja izašao je s fotografijom poznatog igrača baseballa Alexa Rodrigueza na naslovnici. Pri tom je korištena jedna od fotografija koje je Laham uslikao svojim iPhoneom. The New York Times su treće najpopularnije novine u SAD-u, sa dnevnom cirkulacijom od 876 638 kopija. I ranije su koristili fotografije uslikane mobilnim uređajima, ali nikada na naslovnici i nikada obrađene Instagram aplikacijom.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više