Search

Muzej Louvre Abu Dhabi predstavlja svoju kolekciju

Muzej Louvre Abu Dhabi predstavlja svoju kolekciju

Podružnica slavnog pariškog muzeja


Louvre Abu Dhabi predstavlja svoju buduću ekspoziciju, bez obzira na to što će tek 2015. biti otvoren. Djela koja je muzej već sakupio u svoju kolekciju će biti izložena od 22. travnja do 20. srpnja u izložbenom centu Manarat Al Saadiyat. Na izložbi će sada biti prikazano 130 djela iz raznih epoha civilizacije, tako će posjetitelji moći vidjeti djela Paula Gauguina, Eduarda Maneta, Renéa Magrittea, i mnogih drugih.

Koncept podružnice će se razlikovati od pariškog Louvrea, gdje se svaka epoha nalazi u odvojenoj dvorani. Eksponati u Abu Dhabiju će biti vezani zajedničkom temom nevezanom uz povijesnu lentu. Tako će u jednoj dvorani biti izložena izdanja Kurana, Biblije i Tore, a u drugom skulpturalno stvaralaštvo prije naše ere na teritoriju Cipra i djelo suvremenog francuskog umjetnika XX. stoljeća Yvesa Kleina.

Trenutačno je na otoku Al Saadiyat, u predgrađu Abu Dhabija, gradnja zdanja tek u povojima. Njegova izgradnja će koštati 654 milijuna dolara, a grad Abu Dhabi je platio 1.3 milijardu dolara kako bi dobili licencu na ime Louvre.

louvreemirati

louvreemirati

louvreemirati

louvreemirati

louvreemirati

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više