Search

Otvoren sajam Frieze u New Yorku

Otvoren sajam Frieze u New Yorku

Slavni londonski sajam u novoj verziji

Američka verzija slavnog londonskog sajma Frieze, pojavila se tek nedavno. Prošle godine je otvorenjem debitirala u svibnju, a ove godine je sajam otvoren ponovno. Na otoku Randall okupljeno je više od 180 galerija iz cijelog svijeta.

Do 13. svibnja možete pogledati najaktualniju umjetnost - slikarstvo i skulpturu, koju predstavljaju galerije iz 32 svjetske zemlje. Među njima su i najpoznatije njujorške galerije koje nikada ne zaostaju za najnovijim trendovima i koje promoviraju najrecentnije umjetnike vrijedne pažnje.

U parku skulptura uz samu East River, nalaze se radovi Franza Westa, Saint Clair Chemina, Paula McCarthyja, koje izlažu galerije Gagosian, Paul Kasmin i Hauser & Wirth, a također i mnoge druge zanimljivosti.

Otvoren sajam Frieze u New Yorku (фото 1)

Dva mjeseca nakon Armory Show-a i njegove stogodišnjice, Frieze će opet u grad privući tisuće poklonika umjetnosti. Ali nije jedini sajam koji će se održati - Pier 57 istovremeno će ugostiti sajam Collective Design Fair na kojem će sudjelovati 25 dizajnera iz raznih zemalja.

Na web-stranici artinfo.com možete vlastitim očima pogledati što se trenutačno događa na otoku Randall i tako posredno sudjelovati u sajmu.

Tekst: D.Č./L.B.

više