Search

Angelina Jolie kao \"Najutjecajnija holivudska glumica\"

Angelina Jolie kao "Najutjecajnija holivudska glumica"

Časopis Forbes sastavio još jednu listu

Tekst: BURO.


Nedavno je Forbes objavio listu najutjecajnijih svjetskih celebrityja u koju su uključeni glumci, glazbenici, TV-voditelji, režiseri i sportaši. Na čelu liste se našla Oprah Winfrey, čiji utjecaj na televiziju i američku kulturu nitko ne može osporiti. No, poredak ostalih zvijezda izazvao je mnoštvo pitanja.

Pod pojmom "utjecajnosti" Forbes je podrazumijevao količinu zarađenog novca u godini, tako da su se među prvih 10 pojavili i Steven Spielberg i Justin Bieber. Istovremeno je Serena William ispred Marije Šarapove, iako Ruskinja nesumnjivo zarađuje više putem reklamnih kampanja, dok Sereni na terenu nema ravne.

Angelina Jolie kao "Najutjecajnija holivudska glumica" (фото 1)

Jennifer Lawrence

No, najviše nedoumica je izazvalo 41. mjesto Angeline Jolie. Glumica koja je ambasadorica UN-a, najaktivnija je u svojem humanitarnom radu, a zbog svoje nedavne operacije uspjela je privući poglede cijelog svijeta. Bez obzira na sve to, prema listi ima manje utjecaja na javnost od Taylor Swift ili Rogera Federera.

Angelina Jolie kao "Najutjecajnija holivudska glumica" (фото 2)

Gwyneth Paltrow

Časopis je, vjerojatno osvijestivši svoju pogrešku, sastavio još jednu listu pod naslovom "Najutjecajnije holivudske glumice" i konačno priznao glumičine zasluge. Logičnije nego na proteklom popisu izgleda cijela prva petorka – Angelinu Jolie prate Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston, Kristen Stewart i Gwyneth Paltrow. 

Tekst: D.Č./L.B.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više