Search

Animafest po prvi put ove godine na otvorenom

Animafest po prvi put ove godine na otvorenom

Nacrtajte se na Zrinjevcu 30. svibnja!


Svjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, odlučio je ove godine izaći iz kinodvorana i zaposjesti Zrinjevac na kojem će uz obiteljski piknik i radionice prikazati i dvije cjelovečernje projekcije

Uz više od 300 kratkometražnih i dugometražnih filmova u natjecateljskim i popratnim programima, namijenjenih svim dobnim kategorijama, ovogodišnji Animafest publici je pripremio još jednu novost – obiteljske projekcije na otvorenom. Pripremite stoga na vrijeme dekice i piknik-košarice i rezervirajte termin za najljepše kino u gradu, ono na Zrinjevcu!

Prvi Animafestov open-air program dogodit će se ususret festivalu već 30. svibnja, a zamišljen je kao gotovo cjelodnevno druženje ljubitelja animacije "i onih koji će to tek postati". Sve će započeti već u 16 sati, likovnom intervencijom zagrebačke inicijative vizualnih umjetnika Pimp My Pump, poznate po oslikavanju starih javnih pumpi za vodu u Zagrebu. Nastavit će se likovnim aktivnostima za djecu i čitanjem knjige koja je inspirirala ovogodišnju festivalsku temu – Carollove Alise u zemlji čudesa. Vrhunac programa bit će open-air projekcija laureata Animafesta 2013., dobitnika i Grand Prixa i nagrade publike, filma "Usvajanje odobreno" autorskog dvojca Laurenta Boileaua i Junga Henina, a večer će zaključiti "Alice in Vinyland" party s otvaranjem Animafestovog cornera u obližnjem klubu Vinyl, koji će se tijekom Animafesta pretvoriti u službeni festivalski klub.

Animafest po prvi put ove godine na otvorenom (фото 1)
Sličan program Animafest planira i tijekom samog festivala, točnije 12. lipnja, kad će na Zrinjevac izvesti bajkovitu vizualnu poslasticu ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo, kultnog francuskog animatora Michela Ocelota, "Azur i Asmar".

Ostatak njegova fantastičnog opusa, kao i filmove drugih velikana svjetske, ali i domaće animacije, pogledati možete od 9. do 14. lipnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, a potom i u mreži nezavisnih kinoprikazivača diljem Hrvatske. Detaljan raspored programa festivala dostupan je na službenim festivalskim stranicama, a festivalske iskaznice po posebnim, pretprodajnim cijenama u sustavu Entrio.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više