Search

Antarktički bijenale u ožujku okuplja najbolje svjetske umjetnike

Antarktički bijenale u ožujku okuplja najbolje svjetske umjetnike

16. ožujka isplovljavaju


Image: buro247.ru

Ovo kreativno putovanje će spojiti umjetnike, znanstvenike i tehnološke vizionare iz cijelog svijeta kako bi istražili i stvorili univerzalnu kulturnu budućnost za Antarktik

Umjetnička ekspedicija, koja je pod pokroviteljstvom UNESCO-a, kreće 16. ožujka iz Ushuaia, najjužnijeg grada na svijetu, gdje će se svi sudionici ukrcati na istraživački brod Akademik Ioffe. Tijekom iskrcavanja na različite lokacije na Antarktiku, umjetnici će privremeno postavljati umjetničke eksponate ili imati umjetničke izvedbe. Neke od tema ovih umjetničkih djela bit će mobilnost, prostorna proporcionalnost, ekološka kompatibilnost, umjetničko izražavanje i druge. Svi eksponati koji će biti izloženi tijekom ekspedicije bit će uklonjeni i vraćeni na brod nakon završetka ekspedicije i nastavit će svoj život u svjetskim muzejima i umjetničkim galerijama, kao i na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu.

"Antarktik je posljednji teritorij koji je zaista slobodan i koji predstavlja model za budućnost, a prema Antarktičkoj povelji iz 1959. i drugim međunarodnim sporazumima, ograničen je na kreativne aktivnosti i znanstvena istraživanja za dobrobit čovječanstva" izjavio je Alexander Ponomarev, voditelj ovog projekta koji je ujedno i umjetnik, mornar i filozof.

Antarktički bijenale u ožujku okuplja najbolje svjetske umjetnike (фото 1)

Među umjetnicima koji će sudjelovati na ovom sjajnom projektu Antarctic Biennale nalaze se Tomas Saraceno, Zhang Enli, Lara Favaretto, Matthew Ritchie i Hani Rashid. Ponomarev smatra kako će ovo putovanje biti revolucionarno i da predstavlja jedinstven sociološko-kulturni fenomen, a prokomentirao je i kako će umjesto pompoznih apartmana, biti smješteni u brodskim kabinama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više