Search

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine

Umjetnički pop-up paviljon


Image: Serpentine Galleries Official

Svake godine renomirani arhitekti u Kensingtonskim vrtovima ispred Galerije Serpentine dobivaju priliku projektirati svoj pop-up paviljon. Ove godine vrtovi su dobili zanimljive šarene tunele koje potpisuje arhitektonski par SelgasCano

Svako ljeto od 2000. godine u Kensingtonskim vrtovima ispred londonske Galerije Serpentine pojavi se privremeni paviljon koji je otvoren za javnost više od tri mjeseca. U 15 godina dugoj tradiciji dosad su svoje paviljone predstavljali velikani poput Zahe Hadid, Oscara Niemeyera, Rema Koolhaasa, umjetnika Olafura Eliassona te Franka Gehryja, a prošle godine priliku je dobio i Čileanac hrvatskih korijena, Smiljan Radić.

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine (фото 1)

Ove godine za projektiranje ljetnog paviljona zadužen je arhitektonski bračni par iz Španjolske koji djeluje u studiju SelgasCano. Tako su supružnici paviljon zamislili kao šarenu svjetleću konstrukciju koja svojom formom nalikuje gigantskoj čahuri s tunelima. Kao glavne karakteristike 15. ljetnog paviljona ističu se polimorfizam i raznobojnost u cijelom spektru duginih boja. Iako je sačinjen od tehnološki dobivenih prirodnih i umjetnih materijala, vrlo se skladno uklopio u okoliš i stopio s prirodom. Bogatstvo boja, prozračnost, lakoća i jasnoća elemenata te mnoštvo ulaza i izlaza u posjetiteljima će stvoriti dojam da se nalaze u nekoj čahuri i tako na tren zaboraviti ozbiljnost života i probuditi dijete u sebi.

Vjerujemo kako će brojni vlasnici Instagram profila u velikom broju pohitati u ovu instalaciju jer njezina unutrašnjost skriva sjajne potencijalne kadrove u prekrasnoj igri boja koja jednostavno poziva na fotografiju.

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine (фото 2)

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine (фото 3)

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine (фото 4)

Šareni svjetleći tuneli ispred londonske Galerije Serpentine (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više