Search

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum

Koncert Blura, Pussy Riot i Kate Tempest


Image: Ben Birchall/PA

Banksyjev Dismaland u svega mjesec dana, koliko je trajala ova satirična verzija Disneylanda, engleskom gradiću Weston-super-Mare prikupio je 20 milijuna funti i ogroman publicitet

"Najnesretnije mjesto na svijetu", Dismaland, projekt je poznatog anonimnog britanskog street art umjetnika Banksyja koji je, inspiriran "najsretnijim mjestom na svijetu", Disneylandom, 22. kolovoza otvorio svoju pop-up izložbu u obliku tematskog parka na kojem su sudjelovali neki od najpoznatijih suvremenih umjetnika poput Damiena Hirsta, Jenny Holzer i brojnih drugih umjetnika iz cijelog svijeta. U nešto više od mjesec dana Dismaland je ugostio oko 150 tisuća posjetitelja, od kojih su neki pristigli u gradić Weston-super-Mare samo kako bi pogledali ovu nesvakidašnju pop-up izložbu, čime su pokrajini Somerset podebljali budžet za oko 20 milijuna funti.

Dismaland je ovih dana zatvoren uz grandiozan show u duhu cijele satirično-post-apokaliptične Banksyjeve priče. Na završnom koncertu nastupali su Blur, Pussy Riot i Kate Tempest pred brojnom publikom koja je ovaj projekt podržala u maskiranom izdanju i odličnom raspoloženju.

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum (фото 1)

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum (фото 2)

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum (фото 3)

Banksyjev Dismaland zatvoren uz veliki tulum (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više