Search

Dan obitelji u MSU i otvorenje sobe za bebe

Dan obitelji u MSU i otvorenje sobe za bebe

14. svibnja


Image: Filip Beusan,
Drew Hays

Muzej suvremene umjetnosti, zbog svojih brojnih sadržaja i prostora, idealno je mjesto za obiteljsko druženje, a sada će postati bogatiji za novouređeni prostor u kojem roditelji u privatnosti mogu obaviti njegu svoje bebe

Rijetko kad će vam se dogoditi da dođete u MSU, a da pri tom ne vidite veselo skakutanje dječice ispred Muzeja, bilo po hodnicima, predvorju ili izložbenim prostorima. Primijetit ćete tate kako ih brižno drže za ručice dok zajedno ulaze u Školicu na još jednu kreativnu radionicu, bake kako s unučićima u dvorani Gorgona gledaju Baltazara, dok mame šeću po Zbirkama u pokretu s bebama u kolicima. Muzej suvremene umjetnosti, zbog svojih brojnih sadržaja i prostora, idealno je mjesto za obiteljsko druženje.

Stoga su povodom Međunarodnog dana obitelji, koji će se obilježiti 14. svibnja, osmislili razne aktivnosti i događanja koje će potaknuti obiteljsko zbližavanje u kreativnom okruženju. Pritom, imajući na umu koliko je dragocjeno provoditi vrijeme s obitelji od najranije dobi. A kako bi  roditeljima s malenom djecom omogućili što ugodnije i bezbrižnije razgledavanje izložbi, u sklopu programa predstavit će i novouređeni prostor u kojem roditelji u privatnosti mogu obaviti njegu svoje bebe.

Malu oazu za svoje najmanje posjetitelje na inicijativu ravnateljice Muzeja Snježane Pintarić obojili su u veselu i jarku boju, a dizajnerica Sanja Kuzmanović osmislila je i dizajnirala zidne grafike koje će razveseliti bebe. Grafički oblikovani dječji motivi i razigrano postavljena tipografija čine vizualnu cjelinu koja asocira na dječje slagalice. Malena Adela prva je beba koja je s mamom Vanjom Žanko, kustosicom, prijateljicom Muzeja, bila u njihovom novouređenom, mirnom kutku. Atraktivna i dizajnerski uređena soba za bebe nalazi se uz specijalizirane prostore Pedagoškog odjela u prizemlju, kako bi bila nadohvat ruke upravo onima koje će, uz razgledavanje muzeja, zainteresirati i bogati dječji programi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više