Traži

Danski kraljevski par u posjetu Zagrebu

Danski kraljevski par u posjetu Zagrebu

Na projekciji filma u sklopu Zagreb Film Festivala

BURO.


Fotografija: ZFF Press / Julien Duval i Filip Trezner

Uživanje u danskim filmovima i razmjenu ideja između hrvatskih i danskih filmaša ove su godine pozdravili kraljica Margareta II. od Danske i suprug princ Henrik od Danske koji su bili u posjetu Zagreb Film Festivalu u okviru državnog posjeta Hrvatskoj

Danski kraljevski par svojim je prisustvom uveličao projekciju filma "Itsi Bitsi" danskog redatelja Olea Christiana Madsena koja se održala sinoć u kinu Europa. Kraljicu Margaretu II., princa Henrika i dansku delegaciju pred kinom Europa dočekali su direktor ZFF-a Boris T. Matić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar, ravnatelj Danskog filmskog instituta Henrik Bo Nielsen, redatelj filma "Itsi Bitsi" Ole Christian Madsen i redatelj filma "Sedam brodica" Hlynur Pálmason.

Danski kraljevski par u posjetu Zagrebu (фото 1)

Prije no što je okupljene prigodnim govorom pozdravio princ Henrik od Danske, publici su se obratili Boris T. Matić, Henrik Bo Nielsen, Hrvoje Hribar i Ole Christian Madsen. Prije filma "Itsi Bitsi" prikazan je i kratkometražni danski film "Sedam brodica" u režiji Hlynura Pálmasona.

Danski film "Itsi Bitsi" redatelja Olea Christiana Madsena nastao je u dansko-hrvatskoj-švedskoj koprodukciji, a sniman je na dvadesetak hrvatskih lokacija i oslikava vrijeme kontrakulturnog pokreta u Skandinaviji.

Danski kraljevski par u posjetu Zagrebu (фото 2)

Danski kraljevski par u posjetu Zagrebu (фото 3)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više