Search

David Bowie okupirao je metro u New Yorku!

David Bowie okupirao je metro u New Yorku!

Odličan projekt Spotifyja


Image: Spotify

U svrhu promocije izložbe "David Bowie Is", Spotify je napravio odlični marketinški pothvat okupiranja dijela njujorškog metroa kojeg je posvetio upravo ovoj glazbenoj ikoni

U Brooklyn Museumu u New Yorku upravo je u tijeku izložba koja je posvećena jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena, Davidu Bowieju, a sponzor joj je Spotify. Kako bi promovirali izložbu i sami su stvorili određenu vrstu muzejskog komada, tako da su dio njujorškog metroa pretvorili u prostor koji je u potpunosti opkoljen likom Bowieja. Između stanica Broadway-Lafayette i Bleecher Street slavi se umjetnikov odnos s New Yorkom koji je ostvario tijekom svoje karijere u SoHo susjedstvu i koji je nazivao svojim domom posljednja dva desetljeća svojega života. Zidovi, okviri i, najzanimljivije, redovi željeznih nosača ukrašeni su ne samo sa znakovima za izložbu već i s fotografijama iz glazbenikovih trenutaka u New Yorku: nastupi 1970. u Carnegie Hallu , Radio Cityju i Madison Square Gardenu, fotografije iz 1973. godine iz videa "Space Oddity", snimljenog u RCA Studios u Midtownu. Tu je i izvorno umjetničko djelo napravljeno u suradnji s njegovim fanovima, Bowiejevi navodi o New Yorku, karta ključnih mjesta u njegovoj karijeri; svaki veliki dio sadrži Spotify kôd koji omogućuje i audiozapis.

David Bowie okupirao je metro u New Yorku! (фото 1)

Postoji čak pet različitih MetroCarda, od kojih svaka prikazuje Bowie iz druge faze njegove karijere, a dostupne su na stanici. I dok se stanica podzemne željeznice može činiti čudnim mjestom za takav danak, ne čudi da je slavni kameleon Bowie bio lukav zbog svojih prerušavanja i uspio se dobro uklopiti s populacijom: U jednoj od citata sadržanih u izložbi, on kaže: "Bili bi iznenađeni s mjestima na koja mogu otići." Ljudi koji su živjeli ili radili u SoHo često su ga vidjeli na ulici ili u lokalnoj teretani. Stanovnici New Yorka mogu uživati u ovoj nesvakidašnjoj pojavi, da je metro pretvoren u muzejski prostor, a ovakav potez pokazuje kako zbilja ljudskoj kreativnosti nema granice i kako se velike osobe mogu veličati na svakom koraku.

David Bowie okupirao je metro u New Yorku! (фото 2)

David Bowie okupirao je metro u New Yorku! (фото 3)

David Bowie okupirao je metro u New Yorku! (фото 4)

David Bowie okupirao je metro u New Yorku! (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više