Search

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje

58 umjetničkih djela biti će dio najvećeg muzeja na otvorenom


Image: Buro247.ru,
ArtEverywhere.org

"Art Everywhere" - projekt je koji transformira autobusne stanice, billboarde uz ceste, stanice podzemnih željeznica i druge lokacije u umjetničke galerije na otvorenom

Projekt "Art Everywhere" prošle je godine polučio veliki uspjeh u Velikoj Britaniji. Na plakatima diljem zemlje pojavila su se umjetnička djela lokalnih velikana poput Williama Turnera i Davida Hockneyja. Sada ovaj projekt seli preko oceana u SAD. Tako će 50-ak umjetničkih djela američkih umjetnika osvanuti umjesto dosadnih reklama, a organizatori ovo nazivaju najvećom izložbom na otvorenom.

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje (фото 1)

Pet muzeja - "National Gallery of Art", "Art Institute of Chicago", "Dallas Museum of Art", "Whitney Museum" i "LACMA" ujedinili su se za ovu priliku i predstavili 100 umjetničkih djela poznatih Amerikanaca. Javnim glasovanjem odabrano je 50 najpopularnijih radova koji će tijekom kolovoza biti predstavljeni na 50, 000 billboarda i plakata diljem zemlje.

Najviše glasova osvojilo je djelo Edwarda Hoppera "Nighthawks" iz zbirke Instituta umjetnosti u Chicagu. Među 'reklamama' pojavit će se portret Georgea Washingtona koji je naslikao Gilbert Stuart, "The Icebergs" Frederica Edwina Churcha, "Hollywood" Eda Ruscha i mnoga druga djela koja će tamo ostati do kraja ljeta. Početak projekta proslavit će se 4. kolovoza na njujorškom Times Squareu.

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje (фото 2)

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje (фото 3)

Djela američkih umjetnika na billboardima diljem zemlje (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više