Search

Dnevna doza lijepih vijesti koje su nam svima potrebne

Dnevna doza lijepih vijesti koje su nam svima potrebne

Tekst: BURO.


Dnevno skrolanje kroz manje ili više bezvezne vijesti ne donosi puno toga dobroga. Ne donosi ni stalkanje ljudi na Instagramu koji kao žive bolje i ljepše. Zato je vrijeme da maknemo fokus. Fokusiranje na bilo što od spomenutog može nas ostaviti s negativnim pogledom na svijet, a kako je u životu sve vezano za balans, neophodno je vratiti se u ravnotežu s dnevnom dozom lijepog i stvarno važnog. Za sve one čiji feed moli za injekciju pozitive odlučili smo na jednom mjestu objediniti platforme koje pokazuju da se u svijetu još uvijek događaju lijepe stvari . Napravite pauzu od vijesti o pandemiji i zapratite ove profile za dozu serotonina i malo ljepši i svjetliji pogled. Postoji ta poznata bright side of life koju ne smijemo zanemariti, posebno u ovim tmurnim vremenima kada smo već pretrpani isključivo negativnim naslovima i informacijama.

the happy newspaper

@thehappynespaper

Sa samo 22 godine dok je prolazila osobnu negativnu epizodu, spisateljica i ilustratorica Emily Coxhead je odlučila svijetu ponuditi nešto drugo. Pokrenula je The Happy News kao online novine u kojima su se objavljivale lijepe i pozitivne vijesti sa svih strana svijeta. Novine su slavile heroje svakodnevice, one obične sjajne ljude koji tuđe živote čine ljepšima i boljima. Svaki broj ima neku temu koja uključuje ilustracije, priče i pjesme.

THE OPTIMIST DAILY

@optimistdaily

The Optimist Daily funkcionira kao prava redakcija i novine samo što umjesto regularnih vijesti nude samo optimizam na dnevnom nivou. Svaki dan objavljuju dobre priče, ali i traže rješenje za neke probleme. Tako je Easton LaChapelle nakon upoznavanja sa sedmogodišnjakinjom čiji su roditelji sakupljali novac za protetičku ruku od $80,000, dizajnirao puno pristupačniju 3D print protezu. Pored vijesti, Optimist Daily pokriva širok spektar članaka na temu kako živjeti bez stresa i kako poštovati vlastito vrijeme i sebe.

POSITIVE NEWS

@positivenewsuk

Positive News se koncentrira na sve pozitivne napretke u svijetu. Prate različite akcije i inicijative kao „Dine in, to get them in“ koje je pokrenulo udruženje Fat Macy. Sistem funkcionira tako da se pomaže mladim ljudima da se isele iz hostela u nova, trajna prebivališta, uz pokrivanje depozita za stanarine i besplatne kulinarske tečajeve koje im nude. Positive News izvještava o takvim svijetlim primjerima i pokriva širok spektar tema.

HAPPY NEWS

@HNheadlines

Happy News se vode geslom da su vrlina, dobra volja i herojstvo najaktualnije vijesti. Surađuju s građanima i izvještaju o pozitivnim i dirljivim pričama iz svakodnevnog života što nekada rezultira nevjerojatnim epilozima. Jedan od dirljivijih videa je onaj u kojem dječak iz Nigerije pleše balet i radi to punim srcem iako je u Nigeriji uvriježeno mišljenje da je balet samo za djevojčice. Taj video se podijelio toliko puta da je na kraju priče Mmesoma Madu dobio stipendiju za ABT plesnu školu u New Yorku.

TANK'S GOOD NEWS

@tanksgoodnews

George Resch stoji iza ovog projekta, ali je poznatiji po svom alter egu Tank Sinatra. Tank's Good News donosi pozitivne vijesti zbog kojih svi nekad pustimo suzu i podsjetimo se da svijet ipak nije tako grozno mjesto. Fokusiraju se na svakodnevnu pozitivnost, a kao dobar primjer ćemo izdvojiti o tome kako je jedan trkač odustao od pobjede i to kako bi pomogao drugom ozlijeđenom trkaču da stigne do cilja.

good news network

@goodnewsnetwork

The Good News Network ima impresivnu arhivu od 21000 vijesti, priča i primjera. Toliko dobrih trenutaka i djela doista nije mala stvar. Na ovom portalu ćete pronaći neka genijalna rješenja poput priče o Indijki koja je dizajnirala krevete od nepropusnog kartona ne bi li pomogla bolesnicima koje indijske bolnice nisu mogle smjestiti zbog manjka kapaciteta.

good news shared

@goodnewsshared

Nisha Kotecha, osnivačica Good News Shared, vjeruje da je humanitarni rad najvažnija stvar te da je pozitivno rješenje situacije jedino moguće i ispravno. Bilo da su u pitanju veliki projekti ili male inicijative poput Muswell Hill Food Bank Scheme čiji je zadatak da se djeci iz socijalno ugroženih obitelji dostavlja hrana tijekom ljetnih praznika.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više