Search

Domaći dizajnerski studio kreirao najljepšu bocu maslinovog ulja na svijetu

Domaći dizajnerski studio kreirao najljepšu bocu maslinovog ulja na svijetu

Proglašena je najboljim rješenjem na prestižnom Red Dot natjecanju

Tekst: L.L.


Image: Dejan Hren,
Studio Tumpić/Prenc

Suradnja rovinjskog dizajnerskog studija Tumpić/Prenc, iza kojeg stoje Anselmo Tumpić i Sara Prenc Opačić, i Latini taste local brenda maslinovog ulja ovih je dana polučila sjajne rezultate na jednom od najprestižnijih natjecanja na svijetu. Riječ je o Red Dot nagradi koja se dodjeljuje u tri discipline, nagrada za dizajn produkta, za brend i vizualnu komunikaciju te za koncept dizajna, a domaći je studio za svoj osebujan dizajn boce maslinovog ulja osvojio prvu nagradu u kategoriji brendova i vizualne komunikacije.

Dodjela nagrada održana je u njemačkom gradu Essenu, dodjeljuje se svake godine te okuplja najbolje dizajnerske agencije iz cijelog svijeta. Ove godine prijavljeno je čak 8697 radova iz 54 zemlje.

Domaći dizajnerski studio kreirao najljepšu bocu maslinovog ulja na svijetu (фото 1)


Latini taste local domaći je brend maslinovih ulja, a vlasnici su odabrali upravo studio Tumpić/Prenc kako bi njihovu priču pretvorili u dizajn koji će je ispričati, ispostavilo se, na najbolji mogući način. Iznenadila nas je povezanost kariranog dizajna s povijesti Latini brenda pa smo tako otkrili kako je na području današnjih maslinika isti posao obavljao predak današnjih proizvođača koji je bio poznat po, tada rijetkoj pojavi, svojoj kariranoj košulji. Zbog sličnosti s istarskim Talijanima koje su tada nazivali Latinima, mještani i obitelj i njemu su dali nadimak Latini te se isti zadržao do danas.

Upravo zato, dizajneri su kreirali karirani dizajn boce s džepićem, poput onog na košulji, u koji su zatim stavili papirić na kojem stoji priča o tradiciji koju obitelj njeguje godinama. Riječ je o, naravno, vrhunskom maslinovom ulju, a zahvaljujući sjajnom dizajnu, danas će za njega, osim domaćih ljubitelja dobrih ulja, saznati i ostatak svijeta.

Domaći dizajnerski studio kreirao najljepšu bocu maslinovog ulja na svijetu (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više