Search

Stiže novi film o Bobu Dylanu, a utjelovit će ga jedan od najhot glumaca u Hollywoodu trenutačno

Stiže novi film o Bobu Dylanu, a utjelovit će ga jedan od najhot glumaca u Hollywoodu trenutačno

Glumčeva je sličnost rock ikoni nepobitna, no može li uvjerljivo odigrati tako osebujan karakter

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Searchlight Pictures spojit će dva trenutno iznimno tražena lica za priču o životu Boba Dylana. James Mangold, redatelj najpoznatiji po filmovima o X-Menovom Wolverineu i najskorije po ''Izazivač: Le Mans '66'', režirat će biografiju nobelovca književnosti iz 2016. u kojoj glavnu ulogu igra Timothée Chalamet.

Film će ispričati priču o prekretnici između folka i rocka u Dylanovom životu, izvještava Deadline. Insajderski portal također predviđa kako će naslov još neimenovanog filma biti ''Going Electric''. Prije mladog hollywoodskog miljenika, rock ikonu su utjelovili Christian Bale, Richard Gere, Heath Ledger i Cate Blanchett.

Stiže novi film o Bobu Dylanu, a utjelovit će ga jedan od najhot glumaca u Hollywoodu trenutačno (фото 1)

Bob Dylan je na početku karijere odlučno išao putem folk glazbenika i, ako se mnoge glazbene kritičare i povjesničare pita, postao bi najbitnije lice žanra da se umjesto toga nije odlučio zamijeniti akustičnu gitaru električnom polovicom 60-ih. Iako je ta odluka izazvala opće kontroverze i predviđanja Dylanovog kraja, ispostavilo se da je ipak postupio pametno. Baš kao Dylan, top liste su folk zamijenile rockom, a on je postao jedan od nekoliko legendi koje su se u kulturu urezale kao simboli i sinonimi glazbenog pravca.

Stiže novi film o Bobu Dylanu, a utjelovit će ga jedan od najhot glumaca u Hollywoodu trenutačno (фото 2)

Chalamet, koji je pokupio odlične kritike za svoju izvedbu u miniseriji ''Little Women'' (čak je dizajnirao vlastiti kostim), će se prije ''Going Electrica'' pojaviti i na londonskim daskama nasuprot Eileen Atkins u ''4.000 milja'' i u filmu ''The French Dispatch'' kojeg režira Wes Anderson.

Mladog smo glumca vidjeli za dirkama glasovira, no s obzirom na to da je izvršni producent filma sam Dylan, za ovaj će projekt morati naučiti i prebirati po žicama gitare - akustične i električne - i to zaista. YouTube videi dokaz su da je Chalametov pjevački glas solidan, no u ovom je slučaju mnogo važnije uhvatiti karakter Dylanovog načina pjevanja jer je poput, bližih nam Arsena Dedića ili Đorđa Balaševića, legendarni rocker naglasak stavljao na riječi pjesama povrh pjevačkih sposobnosti.

Stiže novi film o Bobu Dylanu, a utjelovit će ga jedan od najhot glumaca u Hollywoodu trenutačno (фото 3)

Po prvi put, vidjet ćemo i dosad gotovo nezamislivu sliku Chalameta ispred publike s negativnim reakcijama - samo u svrhu snimanja scene prvog Dylanovog rock koncerta nakon uigranog folk repertoara na koji su do tada svi navikli, naravno.

Leave a comment

više