Search

Fanovi žele lik Davida Bowieja na novčanici od 20 funti

Fanovi žele lik Davida Bowieja na novčanici od 20 funti

Krenula peticija


Image: buro247.ru

Fanovi ovog osebujnog umjetnika, koji nas je prerano napustio, od britanskih vlasti traže da lik Davida Bowieja odsad krasi novčanicu od 20 funti

Iako je prošlo tjedan dana od odlaska velikog Davida Bowieja, svijet je još uvijek duboko potresen ovom viješću i diljem društvenih mreža na svoj način odaje počast ovom neponovljivom umjetniku. Glazbenici, glumci, političari i brojne slavne ličnosti prisjećaju se svojih susreta s Bowiejem. Novinari i glazbeni kritičari preslušavaju materijale, stare i pogotovo nove, analizirajući u detalje kako je Bowiejeva glazba mijenjala i oblikovala kulturu. 

Tako se ovih dana među fanovima pojavila inicijativa da se portret glazbenika stavi na novčanicu od 20 funti, na kojem se trenutno nalazi lik Adama Smitha. Budući da je prošle godine središnja banka Ujedinjenog Kraljevstva otvorila natječaj u kojem poziva britansku javnost da odluči o tome tko će se naći na novčanici od 20 funti i koja će "slaviti dostignuća Velike Britanije na području vizualnih umjetnosti", želja britanske javnosti da se na njoj nađe upravo portret Davida Bowieja nije nimalo iznenađujuća. Odluku banke doznat ćemo ovog proljeća. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više