Search

Glazbena retrospektiva 40 godina legendarnog Kraftwerka

Glazbena retrospektiva 40 godina legendarnog Kraftwerka

Jedan sasvim drugačiji koncept izložbe


Image: Buro247.ru

Berlinska galerija Neue Galerie predstavlja novi projekt velikih razmjera posvećen 40-godišnjoj povijesti pionira elektronske glazbe - Kraftwerku

Prije nekoliko je godina nastup Kraftwerka u njujorškom muzeju MoMA postalo jedno od najznačajnijih događanja u kulturnom životu velikog grada. Tada su na njihovu glazbu s užitkom plesali svi - od gradskih kulturnjaka pa do Kim Kardashian. Ove su godine pioniri elektronske glazbe zakucali na vrata Neue Galerie u Berlinu u kojoj će održati seriju od 8 koncerata kroz koje će u retrospektivnoj maniri odsvirati glazbene blokove sa svih svojih albuma izdanih od svog osnivanja 1968. godine.

Prvi je koncert obilježen prvim albumom "Autobahn" gdje je živa glazba benda upotpunjena 3D vizualnim instalacijama koje su ispunjavale cijelu galeriju što je gledateljima donijelo kompletan doživljaj. Bend koji je kroz godine postao poznat po svojim elektronskim avatarima koje su stvorili distancirajući se od pojma super zvijezda već je rasprodao sve svoje koncerte u kultnoj berlinskoj galeriji.

Glazbena retrospektiva 40 godina legendarnog Kraftwerka (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više