Search

Grad Opuzen dobiva svoj prvi \"zoološki\" vrt

Grad Opuzen dobiva svoj prvi "zoološki" vrt

Počinje prvo izdanje street art festivala "Zen-Opuzen Zoo"

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Po prvi puta na prostoru prekrasne neretvanske doline, u gradiću Opuzenu oživjet će zanimljiv zoološki vrt zahvaljujući prvom izdanju street art festivala "Zen-Opuzen Zoo" koji će se održati od 3. do 5. srpnja 2015.

Nove životinjske stanovnike u Opuzen će 'dovesti' ekipa zagrebačkog kolektiva Pimp my Pump, nekolicina entuzijasta organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokoga Brijega.

Uz nekoliko gradskih lokacija u centru Opuzena, gdje će ostaviti svoj umjetnički trag na zidovima, umjetnici će oslikati i životinjsko carstvo koje će potom na lađama biti prebačeno do otočića gdje se račvaju mala i velika Neretva. Veliko otvorenje opuzenskog zoološkog vrta očekuje se u petak, 3. srpnja, a proslava će se nastaviti kroz subotu i nedjelju (4. i 5. srpnja) kada vas očekuju brojna druženja, dječje radionice i performansi.

Grad Opuzen dobiva svoj prvi "zoološki" vrt (фото 1)
Organizator i pokretač ove hvalevrijedne akcije su opuzenski motel Delta i Udruga "Santa Valerio" koja se bavi promocijom grada Opuzena te kulturnih i tradicijskih vrijednosti ovoga kraja. U namjeri da uljepšaju grad i uključe djecu i mlade u svoje aktivnosti te im vrate osmijeh na lica, organizirali su prvi "Zen-OpuzenZoo".

Grad Opuzen dobiva svoj prvi "zoološki" vrt (фото 2)
"Budući da smo svjedoci vremena u kojem živimo te smo svjesni činjenice o brojnom raseljavanju iz ovih krajeva dok Opuzen polako, ali sigurno odumire, odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke te malim koracima povijesnom Opuzenu vratiti stari sjaj. Ideja prvog street art festivala "Zen-Opuzen Zoo" je uljepšati vizuru grada te postati svojevrsna atrakcija djeci s ovog područja te lokalnom stanovništvu, ali i svima onima koji posjete grad Opuzen", poručuju iz Udruge "Santa Valerio".

Grad Opuzen dobiva svoj prvi "zoološki" vrt (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više