Search

Gus Gus oduševili publiku koncertnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Gus Gus oduševili publiku koncertnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku

Koncert za pamćenje


Image: PR

Islandska elektro skupina Gus Gus opravdala je očekivanja mnogobrojne publike koja je dupkom ispunila jednu od najljepših europskih ljetnih pozornica - šibensku Tvrđavu sv. Mihovila

Organizatori koncerta, Tvrđava kulture Šibenik i Collage events, na svojim su društvenim mrežama u petak objavili informaciju da su sve ulaznice rasprodane, što samo dokazuje koliko su Islanđani omiljeni među hrvatskom publikom koja ih je dočekala s ovacijama. Podsjetimo se da je ovo prvi nastup skupine Gus Gus u Dalmaciji te prvi koncert u Hrvatskoj nakon dugih pet godina. 

Gus Gus oduševili publiku koncertnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku (фото 1)

Večer nabijenu dobrom energijom otvorili su AM:PM, DJ projekt iz Splita koji je relativno novi na domaćoj elektroničkoj sceni, ali su već stekli bazu obožavatelja koja ih prati na gigovima diljem obale. Njihov live set poslužio je kao odlično zagrijavanje za glavne zvijezde večeri, koji su na binu izašli u 22:30. Koncert su otvorili s pjesmom Featherlight, prvim singlom s nadolazećeg albuma Lies Are More Flexible. Na oduševljenje publike uslijedili su dobro poznati hitovi Arabian Horse, Crossfade, Over itd., s kojima su tijekom godina pokorili glazbene ljestvice. O samom nastupu i dojmovima rekli su sljedeće: 

"Dolazak u Hrvatsku nakon dugog leta i napornog puta, s temperature od 14 stupnjeva na ovdašnjih 40, svakako se isplatio. Prekrasna publika ispunila je prostor, a mi smo se potrudili im dati ono što su željeli. Bilo je fenomenalno, a ova tvrđava je jedno od najljepših mjesta na kojima smo nastupali."

Gus Gus oduševili publiku koncertnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku (фото 2)

Nakon koncerta uslijedio je after show američkog producenta i DJ-a Kevina Yosta, koji je svojim setom održao odličnu atmosferu sve do kraja večeri. Yost je bio vidno uzbuđen ljepotom lokacije i reakcijama publike: "Kakva nevjerojatna večer! Sjajna vibra i prekrasna lokacija. Hvala još jednom, Hrvatsko! Jedva čekam da se ponovno vratim."

Gus Gus oduševili publiku koncertnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku (фото 3)

Ovim se događanjem Tvrđava sv. Mihovila dodatno pozicionirala kao jedna od ključnih lokacija za koncerte urbanih glazbenika u Dalmaciji. Serija Collage događanja u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik otvorena je u srpnju koncertom Gregoryja Portera, a Gus Gus su se pokazali kao idealan glazbeni poklon za kolovoz i ujedno najava za sljedeću sezonu u kojoj će nas zasigurno dočekati još neko svjetski poznato ime glazbene industrije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više