Search

\"Hinkemann\" apsolutni pobjednik 31. Gavellinih večeri

"Hinkemann" apsolutni pobjednik 31. Gavellinih večeri

ZKM-ova predstava


Image: PR,
Buro arhiva

ZKM-ova predstava "Hinkemann" u režiji Igora Vuka Torbice apsolutni je pobjednik 31. izdanja festivala Gavelline večeri

Apsolutnim pobjednikom 31. izdanja festivala Gavelline večeri sinoć je proglašena ZKM-ova predstava "Hinkemann" u režiji Igora Vuka Torbice. Naime, ta predstava odnijela je nagradu za najbolju predstavu festivala kao i za najbolju režiju i mušku ulogu. Osim toga, glumac Ozren Grabarić dobitnik je nagrada za najbolju mušku ulogu u toj predstavi. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je slovenskoj glumici Jani Zupančić za ulogu Maše u predstavi "3 Zime" Tene Štivičić u produkciji Mestnog gledališča ljubljanskog i režiji Barbare Hieng Samobor.

"Hinkemann" apsolutni pobjednik 31. Gavellinih večeri (фото 1)
Od ukupno jedanaest predstava 31. Gavellinih večeri, u službenoj ih je konkurenciji od 1. do 11. listopada prikazano osam, i to iz Novog Sada, Ljubljane, Rijeke, Beograda, Sarajeva i Zagreba. Predstave su odabrali ravnatelj Gavelle Boris Svrtan, izvršna producentica festivala Sonja Kovačić i dramaturg GDK Gavelle Dubravko Mihanović.

O nagradama za najbolju predstavu festivala, najbolju režiju, te mušku i žensku ulogu odlučivalo je tročlano prosudbeno povjerenstvo koje su ove godine činili glumica Linda Begonja, dramski pisac Tomislav Zajec i slovenski redatelj Vito Taufer.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više