Search

Hrvatska umjetnica OKO u londonskom Victoria and Albert Museumu

Hrvatska umjetnica OKO u londonskom Victoria and Albert Museumu

OKO predstavila radove londonskoj publici

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Victoria and Albert Museum

Međunarodni uspjeh hrvatske street art umjetnice OKO

Jedna od omiljenih hrvatskih street art umjetnica OKO, s trenutnom adresom u Londonu, zabilježila je još jedan međunarodni uspjeh. Naime, prošlog petka predstavila se svojim radovima u slavnom londonskom Victoria and Albert Museumu u sklopu njihovog novog programa Friday Late.

Hrvatska umjetnica OKO u londonskom Victoria and Albert Museumu (фото 1)

Svakog posljednjeg petka u mjesecu, Friday Late večer ugošćuje performanse i instalacije različitih umjetnika, projekcije filmova, debate, gostovanja DJ-eva i to sve uz otvorena vrata muzeja do 22 sata. Ideja je promovirati umjetničke četvrti Londona u kojima žive i stvaraju umjetnici te tako na jednu noć preuzmu prostorije Victoria and Albert Museuma kako bi se predstavili londonskoj publici koja itekako posjećuje ovakva događanja. Posljednji u nizu predstavljen je kvart Hackney Wick.

Hrvatska umjetnica OKO u londonskom Victoria and Albert Museumu (фото 2)

U jednom od galerijskih prostora muzeja OKO se predstavila svojim odličnim crtežima životinjskih likova velikih dimenzija, a pored toga izradila je i 20 bijelih maski koje su se u trenutku razgrabile, dok su posjetitelji bili pozvani da se slikaju s njima ispred njezinih radova.

Hrvatska umjetnica OKO u londonskom Victoria and Albert Museumu (фото 3)

Victoria and Albert Museum

Related articles

Buro 24/7 Selection

više