Search

HT i MSU predstavili prvi digitalni muzej radova sa zajedničkog natječaja

HT i MSU predstavili prvi digitalni muzej radova sa zajedničkog natječaja

Prvi digitalni muzej u Hrvatskoj artt.hr objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj "HT nagrada - MSU Zagreb" u posljednjih deset godina

Urednik: A.P.


Image: PR

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu obilježavaju 10 godina suradnje, povodom čega su predstavili artt.hr, prvi digitalni muzej u Hrvatskoj, gdje se mogu naći svi dosadašnji radovi s izložbe "HT nagrada - MSU Zagreb"

"HT nagrada - MSU Zagreb" jedna je od najuspješnijih suradnji korporativnog i kulturnog sektora u Hrvatskoj, u sklopu koje je prijavljeno više od 2300 i izloženo 335 radova. S ovom 10. jubilarnom godinom, bit će ukupno 30 nagrađenih i otkupljenih radova, koji će sačinjavati Zbirku HT MSU-a.

"Vjerujem da smo ovom suradnjom dali veliki doprinos razvoju hrvatske umjetničke scene, ali pokazali i da se kultura može promišljati u zajedništvu s gospodarstvom na jedan novi i vrlo produktivan način. Umjetnicima smo pružili potporu i poticaj za rad, a naš partner Hrvatski Telekom omogućio je najširoj kulturnoj javnosti uvid u recentnu umjetničku produkciju, što je od velike koristi za cijelo društvo", istaknula je ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić.

MSU

Hrvatski Telekom je vodeća tehnološka kompanija u Hrvatskoj, koja je u proteklih 10 godina uložila više od 30 milijuna kuna u stvaranje i jačanje hrvatske umjetničke i kulturne scene, od čega u projekt "HT nagrada - MSU Zagreb" više od 12,5 milijuna kuna.

"Ulaganjima u kulturu u proteklih 10 godina, građanima smo izravno omogućili pristup znanju i umjetnosti, što je iznimno važno za razvoj društva u cjelini. HT je predvodnik digitalizacije koja je temelj daljnjeg napretka, stoga nam je logično objediniti digitalizaciju i kulturu kroz projekt digitalnog muzeja. Radi se o prvom projektu takve vrste u Hrvatskoj, kojim ćemo hrvatsku suvremenu umjetnost učiniti još dostupnijom većem broju ljudi", poručio je Boris Drilo, član Uprave HT-a i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

Umjetnik i autor artt.hr digitalnog muzeja je Juri Armanda, koji je zaslužan i za vizualni identitet projekta proteklih 10 godina. Digitalni muzej na jednom mjestu objedinjuje najbolje radove autora suvremene umjetnosti prijavljenih na natječaj "HT nagrada - MSU Zagreb", a ujedno je i uvod u ovogodišnju izložbu "Remek digitalno", koja se otvara 10. ožujka u Muzeju suvremene umjetnosti i čija je tema digitalizirano društvo. "Povezanost umjetnosti i digitalizacije možda nije vidljiva na prvi pogled, ali je iznimno snažna. Digitalizacija utječe na kreativnost, inovativnost, omogućuje razmjenu ideja i komunikaciju autora sa širom javnosti. Uz pomoć digitalizacije ovim smo djelima, njihovim autorima, ali i cijeloj suradnji, dali hommage i priliku za neki novi život", rekao je Juri Armanda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više