Search

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata

U muzeju Brooklyn


Image: buro247.kz

3. travnja u Brooklyn Museumu bit će otvorena izložba pod naslovom "Basquiat: The Unknown Notebooks" na kojoj će biti izloženo 160 radova legendarnog slikara i grafiti-umjetnika 80-ih Jean-Michela Basquiata

Radovi kultnog američkog umjetnika ponovno će u javnosti oživjeti stvaralačke muke i radosti kroz koje je umjetnik prolazio tijekom svojeg umjetničkog djelovanja. Izložba će posjetiteljima omogućiti ulazak u njegov svijet pa će imati prilike vidjeti grube skice poznatih autorovih radova nacrtane olovkom u žurbi u trenutku inspiracije, doznati više o procesu kroz koji umjetnik prolazi prilikom stvaranja remek-djela, pratiti njegov životni put, počevši od uličnih grafiti slika pa sve do ozbiljnih umjetničkih radova, koji su doista i više nego dovoljno razlozi za posjet izložbi legendarnog Basquiata.

Na izložbi će se naći sveukupno 160 nedovršenih radova umjetnika, koji će u bruklinski muzej pristići iz raznih američkih muzeja i privatnih zbirki. Izložba Jean-Michela Basquiata moći će se pogledati do 23. kolovoza 2015.

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata (фото 1)

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata (фото 2)

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata (фото 3)

Izložba skica legendarnog Jean-Michela Basquiata (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više