Search

Izložba genijalnih fotografija Hrvatske otvorena u centru Milana

Izložba genijalnih fotografija Hrvatske otvorena u centru Milana

"National Geographic, Hrvatska iz zraka" s potpisom Davora Rostuhara


Image: Buro 24/7 arhiva,
PR

Jučer je u centru Milana službeno otvorena izložba Davora Rostuhara "National Geographic – Hrvatska iz zraka" u sklopu programa Expo in Città

"National Geographic  Hrvatska iz zraka" jedan je od najvećih fotografskih projekata u Hrvatskoj koji našu zemlju, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija, Davor Rostuhar, sedam je godina snimao Hrvatsku iz zraka, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni.

Izložba genijalnih fotografija Hrvatske otvorena u centru Milana (фото 1)

Nakon Zagreba izložba je krenula putovati po Hrvatskoj u formi postamenata koji se postavljaju u centralne prostore gradova, a zanimljivo je to što se hrane sunčevom energijom kako bi po noći mogli pružati rasvjetu fotografijama. Tako su ove genijalne fotografije jedno vrijeme krasile trgove i rive Dubrovnika, Splita, Hvara, Zadra, Varaždina, Rijeke, Osijeka, Koprivnice, Čakovca i Pule, a vidjelo ju je preko pola milijuna ljudi. Ovakav inovativan koncept, prvi takve vrste u svijetu, stvorili su kreativci iz Kluba za ekspedicionizam i kulturu koji su ujedno i nositelji ovog projekta.
Izložba genijalnih fotografija Hrvatske otvorena u centru Milana (фото 2) 

Generalni konzulat Hrvatske u Milanu, gdje se ove godine održava EXPO, prepoznao je potencijal tog projekta te je organizirao postavljanje izložbe u popularnoj ulici Corso Garibaldi u samom centru Milana. Talijanska publika moći će izložbu razgledati do 1. srpnja, a potom izložba nastavlja putovati Hrvatskom te će do kraja godine biti postavljena u Opatiji, Umagu, Šibeniku, Novalji, Vodicama, Korčuli i Gospiću, a već se planira postavljanje u drugim svjetskim metropolama iduće godine. Raspored izložbi ove hvalevrijedne razglednice iz zraka možete pogledati na službenoj stranici projekta. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više