Search

Jeff Koons gradi najveću kuću u New Yorku!

Jeff Koons gradi najveću kuću u New Yorku!

Slavni umjetnik napokon dobio dozvolu grada

BURO.

Image: buro247.ru

Prošle godine Jeff Koons je prodao jednu od svojih skulptura za 58 milijuna dolara čime je postavio svjetski rekord. S tim na umu nije čudno da ovaj američki umjetnik trenutno gradi najveću kuću u New Yorku.

Prošli tjedan Jeff Koons je predstavio veliku izložbu radova u Whitney Muzeju, a sada je u fazi pripreme za veliku suradnju sa švedskim tekstilnim gigantom H&M u čijem će dućanu biti izložene njegove skulpture. Uz hektičan poslovni raspored umjetnik je posvećen svom  osobnom projektu- izgradnji najveće kuće u New Yorku koja bi trebala niknuti spajanjem dviju zgrada na Upper East Sideu.

Koons house

Koons je prije nekoliko godina kupio dvije zgrade na brojevima 11 i 13, deset blokova udaljene od Muzeja Whitney. U 2010. godini Koons je pokušao dobiti dozvolu za gradnju međutim nije naišao na razumijevanje gradskih vlasti. Dozvolu je ponovno zatražio prošle godine i napokon je dobio zeleno svjetlo. Radovi su već u tijeku a za posao je angažiran arhitektonski studio Peter Pennoyer Architects. Ovo mega zdanje će zauzimati preko 21, 700 četvornih metara i imat će sve što jednom multimilijunašu treba za ugodno stanovanje, od teretane do bazena i kućnog kina.

Koons house 2

Related articles

Buro 24/7 Selection

više