Search

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju

Zašto ne biste posjetili Arheološki muzej?


Image: PR

Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je bogat kulturni program koji bi vas mogao zanimati želite li vidjeti i naučiti nešto novo... Evo programa...

25. rujna je Dugi petak na Lenucijevoj potkovi – manifestacija kojom već drugu godinu zaredom Arheološki muzej i Moderna galerija svakog posljednjeg petka u mjesecu organiziraju produženo vrijeme rada "kvartovskih" muzeja. Muzej će biti otvoren do 22 sata s cijenom ulaznice od samo 10 kuna u periodu iza 18 sati, dok je za djecu ulaz besplatan.

1. listopada može se besplatno posjetiti predavanje posvećeno Lumbardskoj psefizmi –jednom od najvrjednijih eksponata u Arheološkom muzeju. Predavanje drži prof. dr. Mario Lombardo sa Sveučilišta u Salentu.

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju (фото 1)

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju (фото 2)

4. listopada, ulaz u Muzej je besplatan. Mnogi ne znaju da brojni zagrebački muzeji omogućuju besplatan ulaz jednom mjesečno, a Arheološki muzej je odlučio da to bude svaka prva nedjelja u mjesecu.

8. listopada, povodom Dana neovisnosti ulaz u Muzej će biti besplatan od 10 - 20 sati.

17. listopada, povodom Međunarodnog dana arheologije ulaz će biti besplatan od 10 - 20 sati.

do 31. listopada, otvoren arheološki park Andautonija

Može se pogledati novootvorena izložba "Aquileia-Salona-Apollonia" otvorenu u sklopu festivala Rendez-Vous, razgledati stalni postav, mahnuti Vučedolskoj golubici, napraviti selfie sa Solinjankom koja je lani nakon 40 godina vraćena u stalni postav, učlaniti se u Klub prijatelja Arheološkog muzeja i ostvariti razne pogodnosti, probati odgonetnuti drevno etruščansko pismo s najduljeg svjetskog zapisa ili se samo malo provozati jednim od najstarijih zagrebačkih dizala.

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju (фото 3)

Podsjećamo da je muzejski dućan otvoren u radno vrijeme muzeja, a u ponudi ima velik broj vrijednih suvenira vlastite proizvodnje i rijetkih publikacija arheološke tematike.

Jesen besplatnih događanja u Arheološkom muzeju (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više